Ανατροπή του σκηνικού στις καιρικές συνθήκες αναμένονται τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση από το αύριο, Σάββατο έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής, με ισχυρές βροχοπτώσεις κατά τόπους στην κεντρική και τη βόρεια χώρα.

Στο δελτίο του μάλιστα το Meteo κάνει λόγο για «έντονα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας». Για το Σάββατο προβλέπονται «τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στις Βόρειες Κυκλάδες, στις Σποράδες και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου». Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «στα πελάγη θα πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι (βόρειοι-βορειοανατολικοί στο Αιγαίο και ανατολικοί-βορειοανατολικοί στο Ιόνιο) με εντάσεις έως 7 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά».

Την Κυριακή τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα και στην Κρήτη, ενώ μέχρι αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Επίσης σημειώνεται ότι «πολύ ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο» και ότι «η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και αισθητή πτώση στην Κρήτη».