Οι καιρικές συνθήκες και τα περιοριστικά μέτρα δεν επηρέασαν τους επίδοξους εκδρομείς εν όψει Πάσχα. 

Την ίδια στιγμή εντατικοί είναι οι έλεγχοι από σήμερα το πρωί με μπλόκα σε εθνικές οδούς και διόδια σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο η κυβέρνηση στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις ενόψει τον εορτών του Πάσχα.

Στην Ελευσίνα από νωρίς σήμερα το πρωί άνδρες της τροχαίας μαζί με κλιμάκιο της Αρχής διαφάνειας σταματούν ένα – ένα τα διερχόμενα αυτοκίνητα και κάνουν εντατικούς ελέγχους.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν η κίνηση δεν έχει μειωθεί.
elefsina-diodia-1
elefsina-diodia-2

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, η κίνηση στα διόδια της Αθηνών – Κορίνθου ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. Από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι και σήμερα την ίδια ώρα πέρασαν 17.426 οχήματα από την έξοδο και 15.496 από την είσοδο, έγιναν 158 επιστροφές οχημάτων ενώ διαπιστώθηκαν και 5 παραβάσεις.
elefsina-diodia-5

Αντίστοιχη εικόνα και στην Αθηνών – Λαμίας με 19.644 οχήματα στην έξοδο και 18.234 στην είσοδο. 20 οχήματα αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω ενώ διαπιστώθηκαν 4 παραβάσεις μετακίνησης.
elefsina-diodia-6

Ίδια εικόνα και στα διόδια των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στα μέτρα για την αποφυγή μιας μαζικής εξόδου το φετινό Πάσχα αφού οι δείκτες της πανδημίας είναι απαγορευτικοί.

Ωστόσο όπως φαίνεται και από τα στοιχεία υπάρχουν και κάποιοι που δεν υπακούν στα μέτρα.

Αρκετοί είναι αυτοί που παρουσιάζουν έγγραφα για αγροτικές εργασίες ή για ιατρικές επισκέψεις, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια

Τα πρόστιμα πάντως είναι υψηλά και ανέρχονται στα 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση και στα 500 ευρώ για ψευδή δήλωση.
Φωτογραφίες: William Faithful