Σε μπλόκα πέφτουν όσοι αμετανόητοι επιμένουν να προσπαθούν να ξεγελάσουν τις αρχές και να κάνουν Πάσχα στο χωριό. Η τροχαία από τα ξημερώματα όπως κατέγραψε η κάμερα του MEGA, για την εκπομπή «LIVE NEWS» ήταν στα διόδια Eλευσίνας, Aφιδνών και στα Μάλγαρα στην Θεσσαλονίκη.

Δικαιολογίες και «μανούβρες»

Οι οδηγοί πάντως θα πουν πως κάποιοι άλλοι επιχειρούν να ξεφύγουν από περάσματα που δεν τα ξέρει η αστυνομία. Η αστυνομία από την άλλη δεν σταματάει να στέλνει πίσω στην Αθήνα οδηγούς την ώρα που χιλιάδες έχουν περάσει νόμιμα για την επαρχία.

Στις Αφίδνες πέρασαν 45.961 οχήματα, βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις και στάλθηκαν πίσω στην Αθήνα 168 οχήματα .

Απίστευτες δικαιολογίες

Όσοι επιχειρούν να περάσουν τα μπλόκα ποντάρουν ότι δεν θα τους σταματήσουν ή ότι αν τους σταματήσουν θα πείσουν πως πρέπει να περάσουν με απίστευτες δικαιολογίες.

Τα πρόστιμα ανέρχονται στα 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση και στα 500 ευρώ για ψευδή δήλωση μετακίνησης.

Επέκταση ωραρίου κυκλοφορίας

Από τη Μεγάλη Δευτέρα είναι σε ισχύ το νέο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας με τους πολίτες να… κερδίζουν μία επιπλέον ώρα αφού θα μπορούν να κυκλοφορούν με το απαραίτητο SMS ως τις 22:00 το βράδυ αντί για τις 21:00 που ίσχυε μέχρι χθες.

Την ίδια ώρα συνεχίζουν να ισχύουν και οι περιορισμοί στις διαδημοτικές μετακινήσεις. Από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, ημερομηνία ανοίγματος της εστίασης, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει από τις 23:00 και οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται χωρίς sms.

Λιγοστή κίνηση στην Βαρβάκειο

Μεγάλη Δευτέρα αλλά στην Βαρβάκειο αγορά η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων έχει αφήσει άδειους του πάγκους από καταναλωτές. Την ίδια ώρα οι κρεοπώλες προειδοποιούν πως ίσως υπάρξουν ελλείψεις.

Οι τιμές έχουν μεγάλες αποκλίσεις. Στα συνοικιακά κρεοπωλεία μπορεί το αρνί να φτάσει και στα 13-14 ευρώ το κιλό στην Βαρβάκειο οι τιμές ξεκινούν από 7-8 ευρώ για τα πιο παχιά αρνιά και φτάνουν ως τα 11 . Πέρσι οι τιμές ήταν από 8,50-9,50 ευρώ.

Την ίδια ώρα πάντως οι έμποροι λένε πως οι παραγγελίες πέφτουν βροχή και πολλά ΄χασάπικα κάνουν και ντελίβερι.

Αγορά

Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση στην αγορά για δώρα και λαμπάδες. Η Μεγάλη Εβδομάδα άνοιξε με σημαντικά περισσότερη κίνηση, που πάντως δεν συγκρίνεται με την επιδρομή στα μαγαζιά παλαιότερων ετών.

Τα ρούχα πάντως έχουν την τιμητική τους και οι καταναλωτές έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους αν και λένε πως οι τιμές δεν έχουν πέσει.

Λαμπάδες

Οι απαραίτητες λαμπάδες αν είναι σε εξειδικευμένο σχήμα μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 15 ευρώ θα πουν οι καταστηματάρχες που βλέπουν πως υπάρχει καλή κίνηση.

Οι καταναλωτές πάντως σε πολλές περιπτώσεις κάνουν ακόμα έρευνα αγοράς αφού περιμένουν να δουν βελτίωση στις τιμές.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ: