Υποχρεωτικά με self test μπήκαν σήμερα στους ναούς και οι ιερείς, οι διάκονοι και ιεροψάλτες για τις λειτουργίες της Μεγάλης εβδομάδες σε κάποιες μητροπόλεις μάλιστα σχημάτισαν και ουρές.

Ιερείς όλων των ενοριών του δήμου Πειραιά περίμεναν τη σειρά τους για να υποβληθούν σε τεστ κοροναϊού, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των εργαζομένων του ΕΟΔΥ και υποβλήθηκαν σε rapid test, εν όψει των ακολουθιών της μεγάλης εβδομάδας.

Το παράδειγμα του Μητροπολίτη

Πρώτος ανάμεσα στους εξετασθέντες, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, έστειλε το μήνυμα σε ιερείς και πιστούς να εορτάσουν το Πάσχα τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. «Γίνεται αυτή η προσπάθεια για την αποτροπή της μετάδοσης της πανδημίας. Ευχαριστώ τον δήμο Πειραιώς και τον ευεργέτη κ. Μαρινάκη που προσέφερε τα τεστ» σημείωσε ο μητροπολίτης Σεραφείμ.

Συνολικά, 150 ιερείς και 200 άτομα -ιεροψάλτες και βοηθητικό προσωπικό των ιερών ναών του Πειραιά υποβλήθηκαν σε rapid test. Τα rapid test πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των υποχρεωτικών test που συμφωνήθηκαν για να τελεστούν με ασφάλεια οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Με την ελπίδα της Ανάστασης

Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, η εβδομάδα των Παθών φέρει την ελπίδα της Ανάστασης και οι πιστοί καλούνται να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες με πολύ προσοχή. Ήδη οι ιεροί ναοί σε ολόκληρη την επικράτεια έχουν διαμορφώσει τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο προκειμένου να ακολουθούνται οι αποφάσεις τις ιεράς συνόδου.

Έτσι, στο εσωτερικό των ναών η αναλογία θα είναι ένας πιστός ανά 25 τμ, ενώ στο προαύλιο αναλογεί ένας πιστός για κάθε 10τμ. Όλοι πρέπει να φορούν διπλές μάσκες, ή μάσκες τύπου Ν95. Οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα ξεκινούν εως την μεγάλη Τετάρτη στις 6 και μισή το απόγευμα, τη μεγάλη Πέμπτη στις 5 και μισή ενώ τη Μεγάλη Παρασκευῆ, ἡ Ἀκολουθία τοῦ Ἐπιταφίου θά ἀρχίσει στίς 6.00 μ.μ

Στις 8 του Μεγάλου Σαββάτου θα ηχήσουν οι καμπάνες και στις 9 το βράδυ όλη η χώρα θα ψάλλει το Χριστός Ανέστη, με την ελπίδα της λύτρωσης από μια δοκιμασία που όλοι ελπίζουν να τελειώσει σύντομα.

πηγή:megatv.com