«Συναγερμό» για τις συγκεντρώσεις των ημερών του Πάσχα σημαίνει με τις δηλώσεις του ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS.

«Ευκαιρία για την αναζοπύρωση η περίοδος του Πάσχα»

«Tο θέμα είναι να τηρηθούν τα μέτρα για να προχωρήσουμε ομαλά. Όχι στους μεγάλους συγχρωτισμούς. Η πασχαλινή έξοδος είναι καλή ευκαιρία για αναζωπύρωση της πορείας, η οποία τώρα είναι σε φάση σταθεροποίησης. Ακόμα δεν μπήκαμε σε ύφεση» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ.Εξαδάκτυλος.

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι τη Μεγάλη Δευτέρα το νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη «είχε πολύ άσχημη εφημερία» αλλά και έκρουσε «καμπανάκι», επισημαίνοντας πως σε όλη την χώρα οι νοσηλευόμενοι υπερβαίνουν τους 5.000.

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι χωρισμένη στα δύο. «Υπάρχει μια περιοχή με RT λίγο κάτω από 1 και η βόρεια περιοχή που είναι λίγο πάνω από το 1, που σημαίνει ότι η πανδημία μεταδίδεται. Θα δούμε τα δεδομένα και θα απαντήσουμε στο ερώτημα που θα τεθεί» είπε σχετικά με την κατάργηση των SMS.