Φόβους ότι μέχρι τη ημέρα του Πάσχα δεν θα έχουν μείνει αρνιά και κατσίκια στις κεντρικές αγορές εκφράζουν ήδη οι κρεοπώλες και καλούν τους πολίτες να κάνουν το συντομότερο τις αγορές τους. Την ίδια ώρα μέρα με την ημέρα οι τιμές παίρνουν την ανιούσα με τον οβελία σήμερα να πωλείται στην Βαρβάκειο ακόμη και 10 ευρω το κιλό.
Πλησιάζοντας προς την Κυριακή του Πάσχα οι καταναλωτές σπεύδουν να παραγγείλουν ή να προμηθευτούν τον οβελία. Η τιμή του κάθε μέρα σκαρφαλώνει προς τα ύψη.

Eλλείψεις στα κρεοπωλεία

Βλέποντας πως η διέλευση από τα διόδια θα είναι αδύνατη, οι κάτοικοι των πόλεων προνόησαν και οι περισσότεροι έχουν ήδη παραγγείλλει το κατσικάκι για το πασχαλινό τραπέζι. Έτσι, ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται οι ελλείψεις στην αγορά. Οι ελλείψεις αυτές αναμένεται να εκτοξεύσουν κι άλλο την τιμή του οβελία.

Σήμερα στη βαρβάκειο πωλείται από 7.90 μέχρι 10 ευρώ το κιλό, στα σούπερ μάρκετ από 8,90 έως 10,50 ευρώ και στα συνοικιακά κρεοπωλεία από 12 εώς 13 ευρώ.

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε με έλλειψη αμνοεριφίων στην αγορά που ξεπερνά το 30%. Όσο θα περνούν οι μέρες η έλλειψη αυτή θα αυξάνεται, μαζί με τις τιμές.

Δείτε το σχετικό βίντεο: