Έχουν ήδη κλειστεί πάνω από 103.000 ραντεβού με το εμβόλιο της Astra Zeneca. Τη Μεγάλη Τετάρτη, άνοιξε η πλατφόρμα και για την ηλικιακή ομάδα 40- 44 ετών αρχικά επίσης με το ίδιο σκεύασμα ωστόσο στην συνέχεια θα προστεθούν και άλλα. Λύση και για τους ανθρώπους που βρίσκονται καθηλωμένοι στα σπίτια τους προανήγγειλε μέσα στον Μαιο ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συρρέουν για εμβολιασμό 

Περισσότερα από 103.000 ραντεβού για εμβολιασμό από την ηλικιακή ομάδα 30 έως 39 έχουν προγραμματιστεί από χθες που άνοιξε η πλατφόρμα με το σκεύασμα της Astrazeneca. Έτσι 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν νωρίτερα. Τη Μεγάλη Πέμπτη η πλατφόρμα θα ανοίξει για την ηλικιακή ομάδα 40 – 44 μόνο για Astrazeneca, το Μεγάλο Σάββατο για την ηλικιακή ομάδα 45- 49 με όλα τα σκευάσματα. Στις 5 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Johnson and Johnson, ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό εντός του Ιουνίου θα έχουν ανοίξει σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Νέος κύκλος αμφισβήτησης άνοιξε για το εμβόλιο της AstraZeneca μετά τη σύσταση να μην εμβολιάζονται με το συγκεκριμένο σκεύασμα οι έγκυες ή όσες προγραμματίζουν να τεκνοποιήσουν άμεσα. Η επιχείρηση «Ελευθερία» πηγαίνει πια στις παραγωγικές ηλικίες ειπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συναντησής του με την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να χτιστεί το «τείχος ανοσίας«.

Στην περίπτωση που κάποιος δεν εμφανιστεί καν στο ραντεβού που έχει κλείσει υπάρχει « πέναλτι» και δεν μπορει να [προγραμματιστεί εκ νέου ραντεβού πάρα μόνο μετα από έναν μήνα. Μετά τις 30 μέρες το ραντεβού εμβολιασμού μπορεί να κλείσει με την ίδια ακριβώς διαδικασία.

Δείτε το σχετικό βίντεο: