Στην Αθήνα έφτασε το Αγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα με κυβερνητικό σκάφος. Η πτήση HAF352A του Embraer Legacy 600, με την οποία μεταφέρεται το Αγιο Φως, έφτασε στην Ελλάδα, λίγο μετά τις 18:40

Το Άγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα, για πρώτη φορά με σεμνή τελετή υποδοχής, ενώ η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά του σε όλη την Ελλάδα.

Όπως είχε δηλώσει ο Κώστας Βλάσης, θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις"

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα γίνει έγκαιρα, καθώς λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα.

Η υποδοχή είναι λιτή και ήρθε στη χώρα μας, όχι με τιμές αρχηγού κράτους, αλλά με «την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις θρησκευτικές κι εκκλησιαστικές υποθέσεις, είχε μετέβει το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, με το κυβερνητικό αεροσκάφος στο Ισραήλ, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Πριν την Τελετή Αφής είχε προηγηθεί συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’.