Ολοκληρώθηκε ενώπιον του ανακριτή η διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων. 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο συγκατηγορούμενοί του που εμπλέκονται και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών στην ομάδα ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος αντιμέτωπος μόνο με κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά επίσης αφέθηκε ελεύθερος.

Η απόφαση για την ποινική μεταχείρηση των τριών κατηγορουμένων ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ύστερα από μία διάσκεψη που διήρκησε περίπου τρεις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρουσιαστής αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του, όπως επίσης και οι δυο συγκατηγορούμενοί του που φέρονται ως δράστες των επιθέσεων στο σπίτι του παρουσιαστή στον Διόνυσο και εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών στη συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Μεταξύ άλλων στις απολογίες του ανέφεραν πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ επέμειναν πως η μόνη της σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως φύλαξή του μετά την απόφαση να αποσυρθεί η αστυνομική συνοδεία.

Δήλωση Κωνσταντίνου Γώγου (συνήγορος υπεράσπισης):
«Περάσαμε μια πολύωρη διαδικασία. Οι εντολείς μου αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Θα προσφύγουμε κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης για τον εντολέα μου. Οι άνθρωποι δούλευαν σεκιουριτι και αυτή ειναι η μοναδική εμπλοκή τους»