Φόρο τιμής στους 3 εργαζόμενους της Marfin, που κάηκαν ζωντανοί στο κατάστημα της οδού  Σταδίου το μεσημέρι της  5ης Μαϊου 2010, αποτίνει η ΔΑΚΕ υπενθυμίζοντας προς όσους απεργάζονται σενάρια κοινωνικής όξυνσης ότι στον κατάλογο θυμάτων της εργατικής πλευρά, δεν υπάρχουν πολιτικές – ιδεολογικές διακρίσεις.

«Η μαζικότερη διαδήλωση κατά του Μνημονίου βάφτηκε με το αίμα νέων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους την ώρα και στον τόπο της δουλειάς τους» αναφέρουν οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές σε ανακοίνωση τους και συνεχίζουν: « Τα ερωτήματα και τα ερωτηματικά για αυτή την ωμή εγκληματική ενέργεια είναι πολλά και αναπάντητα, τα γιατί και οι σκιές ακόμη περισσότερα, τα αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα. Από τις ιδεοληψίες και τον τυφλό φανατισμό έως τα σενάρια προβοκάτσιας… Η ουσία, όμως, για τις οικογένειές τους δεν αλλάζει».  

Επίσης: «Οι εργαζόμενοι που δολοφονήθηκαν προστίθενται στο μακρύ πένθιμο κατάλογο των θυμάτων της εργατικής πλευράς. Ο κατάλογος αυτός, σε αντίθεση με τους τουλάχιστον εγκάθετους, δεν κάνει “διακρίσεις” ανάλογα με τις ιδεολογικοπολιτικές πεποιθήσεις θυμάτων ή θύτη… Η βία έχει την ίδια “μήτρα” και είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται».

Για τη ΔΑΚΕ αποτελεί δέσμευση, όπως άλλωστε συμβαίνει έως σήμερα, ότι  η έγκυος  Αγγελικής Παπαθανασοπούλου , η   Παρασκευή  Ζούλια και  ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, θα ανακαλούνται συνεχώς στο συλλογικό θυμικό της παράταξης.