Ανέβασαν στα ύψη το θερμόμετρο της εντάσεως στο Αιγαίο οι Τούρκοι σήμερα με την έκνομη συμπεριφορά τους προβαίνοντας σε 40 παραβιάσεις, τρεις εμπλοκές αλλά και δύο υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα.

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με αυτά, σήμερα τρία «ζευγάρια» μαχητικών F-16, καθώς και δύο μεμονωμένα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου ATR-72, συνολικώς 8 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα τέσσερα μαχητικά ήταν οπλισμένα, προέβησαν σε 5 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών καθώς και σε 40 (!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από τις παραβιάσεις αυτές, οι 32 σημειώθηκαν από τα ATR-72 και οι υπόλοιπες 8 από τα F-16. Δύο εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις των τουρκικών F-16 στις 16:00 πάνω από τα νησιά Οινούσσες και Παναγιά.

Επίσης σημειώθηκαν και 3 εμπλοκές με τα μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής αεραμύνης που σε κάθε περίπτωση έσπευσαν να τα αναγνωρίσουν και να τα αναχαιτίσουν. «Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», όπως σημειώνεται και από το ΓΕΕΘΑ.