Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός το επόμενο διάστημα, με τις βροχές να είναι αρκετά περιορισμένες και τη θερμοκρασία να διατηρείται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Η σκόνη από την Αφρική, θα παραμείνει στην ατμόσφαιρα και κυρίως στα νότια της χώρας μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, αλλά σε μικρότερες ποσότητες συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη προβλέπονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα. Η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετό ήλιο και λίγες αραιές νεφώσεις, ενώ στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο, ο ουρανός θα είναι πιο καθαρός, με λιακάδα για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Από το μεσημέρι όμως στα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες μέχρι το βράδυ θα πυκνώσουν, χωρίς όμως να δίνουν βροχές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα πλησιάσει τους 28°C στα βόρεια, 25-27°C στα δυτικά, 29°C στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο περιμένουμε τις μέγιστες κοντά στους 24-25 βαθμούς Κελσίου και λίγο πιο υψηλές στην νότια Κρήτη με 29°C.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ήπιες εντάσεις και σε δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο 2-4, στα νότια 5 τοπικά και 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε μεγάλα διαστήματα με ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας και αυξημένη συννεφιά το βράδυ. Η θερμοκρασία από 16-27 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βορειοδυτικοί 2-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιάδες.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και μετά το μεσημέρι προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία από 14-27 βαθμούς Κελσίου, με ήπιους ανέμους στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ, βόρειοι και μετά το μεσημέρι και εδώ θα στραφούν σε νοτιάδες.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, την Παρασκευή στο πρώτο μέρος της ημέρας, δηλαδή μέχρι το μεσημέρι προβλέπονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα διαλυθούν και ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει κοντά στους 27-29 βαθμούς Κελσίου με νοτιοανατολικούς ανέμους στα πελάγη 2-4 στα νότια και 5 μποφόρ.

Κλείνοντας, το Σάββατο θα επικρατήσει αίθριος καιρός με αρκετό ήλιο στις περισσότερες περιοχές, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη αναμένονται τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα προσεγγίσει το μεσημέρι τους 29 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια, 31°C στα ανατολικά ηπειρωτικά και 27-30°C στο Αιγαίο. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ, νοτιοανατολικοί στο Αιγαίο, αρχικά ήπιοι και μόνο στα Δωδεκάνησα στα 5-7 μποφόρ, το βράδυ από τα βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού: