Το ενδεχόμενο να απολαμβάνουν κάποια «προνόμια» μόνο οι εμβολιασμένοι, με πιστοποιητικό που θα το αποδεικνύει, εξετάζουν οι Αρχές, όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση της Παρασκευής για τον κοροναϊό.

Συγκεκριμένα, όπως είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της καθιερμένως ενημέρωσης που διεξάγει το υπουργείο Υγείας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα,   «σαφώς και έχουν συζητηθεί τα οφέλη που θα έπρεπε να έχουν οι εμβολιασθέντες».

«Δικλείδες» για τους εμβολιασθέντες

Ωστόσο, η ίδια διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για κίνητρα και αντικίνητρα. «Αλλά πραγματικά οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να συμμετέχουν σε περισσότερες δραστηριότητες» εξήγησε. «Και σήμερα πάλι το συζητήσαμε. Είναι κάτι το οποίο έχει συζητηθεί και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αλλά και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων» τόνισε.

Όπως αποκάλυψε «σε συνεργασία οι δύο Επιτροπές φτιάχνουμε κάποιες οδηγίες για τα οφέλη που θα έχουν αυτοί οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί».

«Η αλήθεια είναι ότι μπορούν να συμμετέχουν – πιστεύουμε ότι εκεί θα οδηγηθούμε – σε πολλές δραστηριότητες, είτε αυτό είναι συναυλίες, είτε είναι γυμναστήρια, είτε πολλά πράγματα. Είναι κάτι το οποίο όμως ακόμα είναι υπό διαμόρφωση και μόλις το έχουμε έτοιμο θα σας το ανακοινώσουμε» κατέληξε.

Αναλυτικά τα όσα είπε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου: