Έφοδο έκαναν σήμερα οι πολίτες στις παραλίες, καθώς ήταν η πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των οργανωμένων πλαζ.

«Ανάσα δροσιάς» για τους πολίτες


Ανάσα ελευθερίας! Στη θάλασσα, χωρίς μάσκες, με κωδικό 6 στο 13033. Με αντισηπτικά και αποστάσεις ασφάλειας. Στην πλαζ του Αλίμου συναντάμε τον Σάχα από το Ισραήλ. Έχει εμβολιαστεί, όπως και η πλειοψηφία των συμπατριωτών του και ήρθε στη χώρα μας χθες για να κάνει διακοπές δυο εβδομάδων. Ανάσα δίπλα στο κύμα χωρίς μάσκα αλλά με αποστάσεις στις ξαπλώστρες και αυτή είναι η τελευταία ελεύθερη στην παραλία του Αλίμου.

Υπό αυστηρούς όρους προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κοροναϊού άνοιξαν σήμερα οι οργανωμένες παραλίες. Έτσι, οι ομπρέλες θα έχουν απόσταση 4 μέτρων μεταξύ τους, ενώ σε κάθε ομπρέλα επιτρέπεται να κάθονται 2 άτομα, εκτός και εάν πρόκειται για οικογένεια.

Βαθιά ανάσα και βουτιά στα κρύα ακόμη νερά του Ποταμού Επανωμής στη Θεσσαλονίκη. Αισιόδοξοι είναι οι και οι επιχειρηματίες που θα τηρήσουν όπως λένε με ευλάβεια τα μέτρα για την ασφάλεια του κόσμου αλλά και τη δική τους.

Αυτό που λείπει βεβαια στους περισσότερους ειναι η μουσική. Υποχρεωτικά θα είναι τα self test, οι μάσκες για τους εργαζόμενους και η απολύμανση πριν την χρήση της ξαπλώστρας από λουόμενους. Οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων θα είναι συνεχείς προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εικόνες.

Το γεγονός ότι οι Αθηναίοι ξεχύθηκαν στις κοντινές παραλίες είχε ως αποτέλεσμα η κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ: