Μέχρι τον Αρειο Πάγο έφτασε η... χάρη του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποκτήσει ξανά τη φρουρά και τα προνόμια που απολάμβανε με έξοδα του Δημοσίου. Ο προφυλακισμένος τηλεπαρουσιαστής δεν δίστασε να πάει μέχρι την Εισαγγελία του ανώτατου δικαστηρίου, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά, στην οποία επικαλείτο τα περιστατικά επιθέσεων έξω από το σπίτι του, προκειμένου να πείσει τη Δικαιοσύνη ότι κινδυνεύει η ζωή του. Αγνοώντας στη Δικαιοσύνη, τότε που υπέβαλε την αναφορά στον Αρειο Πάγο ο Μένιος, όλα όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια, χρέωσαν την υπόθεσή του σε έναν εκ των κορυφαίων εισαγγελικών λειτουργών και μάλιστα ως κατεπείγουσα!

Ο παρουσιαστής, που πλέον είναι υπόδικος για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, τα οποία επισύρουν πολυετή κάθειρξη, έκανε λόγο στην αναφορά του για «σειρά επιθέσεων εις βάρος του με 15 σφαίρες από πολεμικό όπλο στην κατοικία του, έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και εμπρησμό του αυτοκινήτου συνεργάτη του έξω από τη μετάδοση της τηλεοπτικής του εκπομπής». Βέβαια, μετά τις αποκαλύψεις που τον οδήγησαν κατηγορούμενο στον ανακριτή και στη συνέχεια στον Κορυδαλλό, η μηνυτήρια αναφορά του θα έχει την αντίστοιχη αντιμετώπιση από τη Δικαιοσύνη.

Ηδη, ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου που τη χρεώθηκε, κατά πληροφορίες, την ετοιμάζει για το αρχείο ως άνευ αντικειμένου! Την ίδια τύχη θα έχει ενδεχομένως και η μήνυση που υπέβαλε ο τηλεπαρουσιαστής κατά του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχαήλ Καραμαλάκη.