Για «οργανωτισμό τύπου Χρυσής Αυγής» στους κόλπους της Εκκλησίας έκανε λόγο ο μητροπολίτης Δράμας, κ. Παύλος, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα φαίνεται ότι μπήκε στο στόχαστρο ορισμένων κληρικών. Εξερχόμενος τότε από το κέντρο όπου εμβολιάστηκε είχε δηλώσει πρόθεσή του να καταγγείλει στον Εισαγγελέα «ενέργειες ιερέων που έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία την περίοδο του Πάσχα».

Ο Μητροπολίτης αποκάλυψε σε τοπικά ΜΜΕ ότι μετά τα όσα είπε έγινε αποδέκτης ύβρεων και κατονόμασε πρόσωπα που απέστειλαν υβριστικά μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ιεράς Μητρόπολης. Επιπλέον επέρριψε ευθύνες σε ιερωμένους, οι οποίοι «γίνονται αρχηγοί συμμορίας και μέσα από το Facebook καθοδηγούν αυτά τα πρόσωπα» και διερωτήθηκε «γιατί μέσα στην Εκκλησία να υπεισέρχεται οργανωτισμός τύπου εγκληματικής οργανώσεως Χρυσής Αυγής». Τόνισε δε, ότι «δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό το πράγμα στη Μητρόπολη Δράμας, σε μια δημοκρατική περιοχή, με ιδιαίτερες ευαισθησίες».

«Είναι ένοχοι»

Επιπλέον, ο κ. Παύλος έκανε λόγο για ιερείς που παίζουν την υγεία των ανθρώπων. Μεταξύ άλλων, είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ένοχοι οι πατέρες εκείνοι που παίζουν με την υγεία των ανθρώπων και δευτερευόντως όσοι επέδειξαν ανυπακοή προσβάλλοντας και τον μητροπολίτη και την Ιερά Σύνοδο και συλλήβδην τους εντίμους κληρικούς της μητροπόλεώς μας, αλλά και ολοκλήρου της Ελλάδος, οι οποίοι μετά δυσκολίας, μετά δυσφορίας, επειθάρχησαν εις τα πειθαναγκαστικά μέτρα, τα επιβληθέντα από την Πολιτεία στην Εκκλησία».