Τη διαβεβαίωση ότι θα διερευνηθεί αν πρόκειται για λάθος παρτίδα, έδωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, αναφορικά με τα ψευδή θετικά self tests που διαπιστώθηκαν κατά χιλιάδες στα σχολεία, κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας τους.

«Εισήλθαν εκρηκτικά στη ζωή μας, ως συμπληρωματικό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια», δήλωσε ο κ. Παναγιωτακόπουλος στον «ΑΝΤ1». «Όπως κάθε νέα άφιξη, θα προκληθούν προβλήματα. Θα λυθούν, όπως γίνεται», διαβεβαίωσε, σημειώνοντας πως «θα διερευνηθεί αν πρόκειται για λάθος παρτίδα», κάτι που προς το παρόν είπε πως δεν είναι σε θέση να απαντήσει.

Όσο αφορά στην επικοινωνία του κοινού με τον ΕΟΔΥ και τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί λόγω του μεγάλου όγκου, είπε ότι θα προστεθεί νέα γραμμή για να απαντώνται όλα τα τηλεφωνήματα.

Ερωτηθείς για το αν κάποιος που έχει νοσήσει από κοροναϊό θα απολαμβάνει προνόμια ανάλογα με εκείνου που έχει εμβολιαστεί, είπε πως αυτό θα αποφασιστεί από την Πολιτεία, όμως εξήγησε πως «προφανώς αυτός που έχει νοσήσει πρόσφατα- εντός του τελευταίου τρίμηνου- έχει την ίδια ανοσία με αυτόν που έχει εμβολιαστεί».

Σχετικά με το πότε μπορεί να εμβολιαστεί κάποιος που έχει νοσήσει, είπε πως μετά το τρίμηνο «αρχίζεις να σκέφτεσαι το εμβόλιο», διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει σχετική βιβλιογραφία, αλλά είναι κάτι που είναι υπό μελέτη.
Αναφορικά με το πότε αποκτά ανοσία κάποιος που έχει εμβολιαστεί, ο καθηγητής απάντησε πως «δύο εβδομάδες μετά τη 2η δόση έχεις κάνει ανοσία», ενώ από την ίδια κιόλας μέρα, «μπαίνεις στην πλατφόρμα και παίρνεις τη βεβαίωση εμβολιασμού».

Για το θέμα που έχει προκύψει με την απόφαση της ΕΕ να σταματήσει τις παραγγελίες εμβολίων από την AstraZeneca, ο κ. Παναγιωτακόπουλος δήλωσε πως «έχει όμως προβλεφθεί η δεύτερη δόση για όσους έκαναν την πρώτη».