Εκτός τόπου και χρόνου και ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίζεται ο Μένιος Φουρθιώτης μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τον εγκλεισμό του στο κελί και μετά το πρώτο σοκ που υπέστη, έχει βαλθεί να τρελάνει με τις παράλογες απαιτήσεις του το προσωπικό των φυλακών.

Σαν να μιμείται τη Μαντάμ Σουσού, αρχίζει να ζητά πράγματα παράλογα, λες και απευθύνεται στο προσωπικό πεντάστερου ξενοδοχείου.

Επικαλούμενος προβλήματα υγείας, ζητά ειδική διατροφή και απαιτεί τα πιο απίθανα πράγματα. Ονειρεύεται γάλα αμυγδάλου, ειδικό μέλι βουνού, βρώμη, ακτινίδια, κρουασάν βουτύρου, σπανακόπιτα. Αυτή όπως λέει είναι η ειδική διατροφή που ακολουθεί για τη νευρική ανορεξία που όπως λέει αντιμετωπίζει. Μία ιδιαίτερα επικίνδυνη ασθένεια. Και δεν είναι μόνο αυτά. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει αρχίσει ναι ζητά και ειδική μεταχείριση. Με ύφος λέει συνεχώς στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ότι ακολουθεί ειδική διατροφή και δεν πρέπει να του φέρνουν καφέδες, κρεατικά ή άλλα φαγώσιμα που δεν μπορεί να φάει. Κάποιες φορές μάλιστα ξεσπά λέγοντας ότι έτσι θα… τον σκοτώσουν για να μη μιλήσει.

Απειλές σε βάρος της διοίκησης των φυλακών και των εργαζόμενων

Αλγεινή εντύπωση, πέραν τον υπερβολικών απαιτήσεων που έχει, είναι οι απειλές σε βάρος της διοίκησης των φυλακών και των εργαζόμενων ότι θα κάνει μηνύσεις και ότι θα πάρει φίλους του πολιτικούς, υπουργούς και βουλευτές για να κανονίσουν τα περί της διαμονής του…

Και γραφιάς…

Ο Μένιος Φουρθιώτης έχει ζητήσει επίσης να πάει να κάνει μεροκάματα στη ΣΤ’ πτέρυγα σε θέση… γραφιά. Να γράφει τις παραγγελίες των κρατουμένων για διάφορα προϊόντα που θέλουν καθώς και τις αιτήσεις που κάνουν προς τη φυλακή ή άλλους φορείς. Μια θέση που όμως δεν είναι κενή αυτή τη στιγμή. Από ό,τι φαίνεται ούτε τη δουλειά στο φούρνο των φυλακών βρήκε ικανοποιητική για εκείνον και επιμένει για τη θέση γραφιά.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία σχετικά με τη συμπεριφορά του φαίνεται ότι τις τάσεις μεγαλομανίας και αλαζονείας και του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» τα μετέφερε και στη φυλακή. Θεωρεί τον εαυτό του προνομιούχο, με υψηλές γνωριμίες με κορυφαίους πολιτικούς που μπορούν να του παρέχουν ό,τι ζητά. Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και από τις δικαστικές Αρχές έχουν δοθεί εντολές να μην υπάρχει καμιά διακριτική μεταχείριση για τον Φουρθιώτη. «Όπως όλοι οι κρατούμενοι, έτσι και ο κ. Φουρθιώτης, έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η μεταχείρισή του θα είναι ίδια, όπως και όλων των υπολοίπων κρατουμένων και δεν μπορεί να γίνονται εξαιρέσεις», τονίζουν.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time