Απίθανα πράγματα συμβαίνουν με τις απαιτήσεις του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού. Προφανώς, θεωρώντας ότι ζει σε πολυτελές ξενοδοχείο και χωρίς να θέλει να χάσει τα προνόμια που είχε όταν βρισκόταν έξω από τη φυλακή, τις τελευταίες ημέρες αντιδρά λες και είναι ο... βασιλιάς του Κορυδαλλού. Και μπορεί ορθώς η διοίκηση των φυλακών να έκανε δεκτό το αίτημά του για ειδική διατροφή, κατόπιν εντολής ιατρών, λόγω προβλήματος υγείας που έχει, και να απέκτησε συνδρομητικό κανάλι όπως και άλλοι 400 κρατούμενοι, όμως οι απαιτήσεις του αρχίζουν και ξεφεύγουν...

Ζήτησε κομμωτή για την περούκα του

Έφτασε στο σημείο να ζητήσει κομμωτή για την περούκα του! Με λίγα λόγια ήθελε να τον επισκεφθεί ο κομμωτής του στον Κορυδαλλό, προκειμένου να περιποιηθεί τις περούκες του... Όπως ήταν φυσικό, διευθύντρια των φυλακών, δικαστικός λειτουργός και κοινωνική λειτουργός απέρριψαν το αίτημά του, διότι απλώς δεν προβλέπεται να ζητά κάθε κρατούμενος ειδικό κομμωτή να μπαίνει στη φυλακή για να τον περιποιείται.

Ο Μένιος όμως δεν το έβαλε κάτω και ακολουθώντας τη συνήθη τακτική του, μόλις έμαθε ότι δεν γίνεται δεκτό το αίτημά του για τον κουρέα της περούκας του, κατέθεσε μήνυση κατά των μελών του συμβουλίου των φυλακών. Σύμφωνα με το in.gr, περιπολικό και αστυνομικοί αναζητούσαν τους υπαλλήλους για να τους... συλλάβουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου επειδή απέρριψαν το αίτημα του κ. Φουρθιώτη. Στη συνέχεια, απ’ ό,τι φαίνεται, άκουσε τις συμβουλές των δικηγόρων του, απέσυρε τη μήνυση και γλίτωσαν το αυτόφωρο οι υπάλληλοι των φυλακών.

Η αίτηση αποφυλάκισης 

Ο τηλεπαρουσιαστής έχει καταθέσει επίσης αίτηση αποφυλάκισης, επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχοντας προσκομίσει και τα σχετικά έγγραφα. Η πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών ήταν απορριπτική, κάτι που σημαίνει πως ο Μένιος Φουρθιώτης θα παραμείνει προφυλακισμένος, καθώς στο σκεπτικό τονίζεται πως τα νοσήματα του κρατουμένου δεν καθιστούν αναγκαία μια αποφυλάκιση.

Το συμβούλιο της φυλακής, ωστόσο, του ενέκρινε το αίτημα κάθε εβδομάδα ένα συγγενικό του πρόσωπο, που όρισε ο ίδιος, να του φέρνει συγκεκριμένα τρόφιμα, τα οποία θα μπορεί να συντηρεί σε ψυγειάκι στο θάλαμό του και να τα ζεσταίνει στον κοινόχρηστο φούρνο. Παράλληλα, μετά το «πράσινο φως» για το δεύτερο αίτημά του, θα έχει πρόσβαση σε συνδρομητική τηλεόραση -σε δύο πλατφόρμες για δορυφορικά κανάλια-, όπως και άλλοι 400 κρατούμενοι.

Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον Μένιο Φουρθιώτη και βλέπουν τη συμπεριφορά του λένε ότι «έχει ξεφύγει, ζητάει απίθανα πράγματα, συμπεριφέρεται λες και είναι βασιλιάς, και μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι στη φυλακή».