tzanakis02_2
Ελλάδα

Τζανάκης: Κάτω από τα 2.000 κρούσματα μέχρι τις 10/6 – Ποια τα συμπτώματα θρόμβωσης

Η πιθανότητα να πάθει κάποιος θρόμβωση είναι απειροελάχιστη, σύμφωνα με τον καθηγητή

Κάτω από τα 2.000 ημερησίως θα υποχωρήσουν τα κρούσματα μέχρι τις 10 Ιουνίου , εκτίμησε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ενώ πρόσθεσε πως το πρώτο 10ημερο του ίδιου μήνα θα είναι περίπου 500 οι διασωληνωμένοι.

«Είμαστε σε μια αποκλιμάκωση αυτή την στιγμή η οποία αναδεικνύεται από την πτώση των κρουσμάτων αλλά και των εισιτηρίων-εισαγωγών που φτάνει στο 35%», τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι οι θάνατοι αποκλιμακώνονται περίπου 3-4 βδομάδες μετά την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και υπογράμμισε ότι αυτή την βδομάδα αναμένεται να αρχίσει να πέφτει ο μέσος όρος των θανάτων στο 50-70 ενώ τέλος του μήνα ίσως ο μέσος όρος να είναι γύρω στο 30.

Για την δυσπιστία σχετικά με εμβόλιο της Astrazeneca εξήγησε πως η πιθανότητα να πάθει κάποιος θρόμβωση είναι απειροελάχιστη μπροστά στην πιθανότητα να νοσήσει, να χάσει τη ζωή του και να πάθει θρόμβωση από τον ίδιο τον ιό, καθώς, όπως τόνισε, σε ένα ποσοστό 30% που περνούν βαριά νόσο, κάνει θρόμβωση.

Σχετικά με τα συμπτώματα της θρόμβωσης είπε ότι κάποια από αυτά δεν είναι θανατηφόρα και ότι ενδεικτικά μπορεί να είναι ο πονοκέφαλος και άλλες διαταραχές που προσομοιάζουν με ένα εγκεφαλικό αν εντοπίζεται η θρόμβωση στο κεφάλι, αν πρόκειται για πνευμονική εμβολή ίσως υπάρχει αίσθημα δύσπνοιας, ταχυκαρδία ή τάση για λιποθυμία, ενώ αν είναι στα πόδια θα αρχίσουν να πονάνε, να είναι βαριά. Ωστόσο, τόνισε ότι αυτό δεν σημαίνει πως όποιος κάνει το εμβόλιο και έχει κάνει ένα περπάτημα και πονάνε τα πόδια του ότι θα πρέπει να σκεφτεί ότι έχει κάτι τέτοιο.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα