Την βεβαιότητα ότι οι δολοφόνοι της 20χρονης μητέρας μπροστά στο παιδί της και στο σύζυγό της, θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη εξέφρασε ο συνδικαλιστικής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας.  

 Ειδικότερα, ο κ. Μπαλάσκας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, χαρακτήρισε στυγνή η δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά.

Παράλληλα, εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Μπαλάσκα στα Παραπολιτικά 90,1

Με αφορμή τη στυγνή δολοφονία της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά ο κ. Μπαλάσκας τόνισε: «Είναι μια στυγνή δολοφονία, είναι ένα ιδιαίτερο έγκλημα. Όλη η  μεθοδολογία καταδεικνύει ότι αυτοί δεν ήταν άπειροι και προφανώς το έχουν ξανακάνει, ήταν προσεκτικοί κατά πάσα πιθανότητα  πρέπει να είχαν και έναν τσιλιαδόρο, δεν πρέπει να ήτανε τρεις θα πρέπει να ήταν  τουλάχιστον τέσσερις. Η μεθοδολογία μας παραπέμπει  στο ότι είναι πεπειραμένοι ληστές για αυτό και κοιτάμε να δούμε ποιοι  έχουν κάνει παρόμοια εγκλήματα, ποιοι έχουν αποφυλακιστεί  πρόσφατα. Έχουν μπει πολύ ισχυρά αστυνομικά εργαλεία στο παιχνίδι, έχουν μπει οι πιο  ικανοί αξιωματικοί που έχουμε με εντολή του Χρυσοχοϊδη και του αρχηγού της  Ελληνικής Αστυνομίας   στην Κρατική Ασφάλεια και στο Ανθρωποκτονιών για να κάνουμε  εξιχνίαση και είναι και οι  300  χιλιάδες που δεν είναι ευκαταφρόνητο ποσό το οποίο είναι κάτι το οποίο δεν συνηθίζουμε αλλά δεν συνηθίζουμε όμως και ένα έγκλημα στην Ελλάδα να είναι πρωτοσέλιδο για δύο μέρες στην Αγγλία».

Για την αποσυμφόρηση των φυλακών και την ατιμωρησία σημείωσε: «Μου μιλάτε για την ατιμωρησία, είναι δεδομένη η ατιμωρησία. Δεν ξέρω αν έχει  πλακωθεί μπρούμυτα ή ανάσκελα η δημοκρατία στην Ελλάδα από την ατιμωρησία και από το ελαφρύ ποινολόγιο που αντιμετωπίζει ο κάθε εγκληματίας. Είναι πάρα πολύ ελαφρύ το ποινολόγιο το ξέρουμε. Η ατιμωρησία δεν είναι δημοκρατία, η δημοκρατία  είναι ο καθένας να πληρώνει, να σωφρονίζεται, να μην το ξανακάνει και να αποτελεί παράδειγμα για άλλους οι οποίοι θα βλέπουν την τύχη αυτού που το κάνει και θα αποτρέπονται στο να κάνουν ίδιες πράξεις. Αυτό είναι το  σωφρονιστικό σύστημα, εγώ ξέρω ότι έχω πιάσει  κλέφτες οι οποίοι έχουν κάνει 45-50 διαρρήξεις  στο μήνα, στο δίμηνο άλλος λεει είναι χρήστης, άλλος έχει θέματα, άλλος εκτίει αμέσως την ποινή του άλλος βγάζει ψωμάκια στο φούρνο της φυλακής  υπάρχει ένα σύστημα το ξέρουν όλοι άλλοι το υποστηρίζουν  άλλοι δεν το υποστηρίζουν από εκεί και πέρα δεν είναι δικό μου θέμα προφανώς  πολιτικό θέμα είναι, όχι της παρούσας κυβέρνησης  διαχρονικά.  

Δεν ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή για παράδειγμα  «εκπαιδευτήρια» είναι ο Κορυδαλλός, η Αλικαρνασσός.  Πρώτον, δεύτερον γιατί όλοι αυτοί έχουν 30-40-20  συλλήψεις και δεν σταματάνε στην πρώτη να πάνε φυλακή. Για ένα έγκλημα που θα έπρεπε να καθίσουν όλη τους τη ζωή κάθονται 5-10 χρόνια, μόλις βγαίνουν γιατί το ξανακάνουν; Δεν σωφρονίζονται, αυτό δεν προκαλεί την περιέργεια; Δεν υπάρχουν κάποιες επιτροπές, κάποιοι ειδικοί, κάποια πανεπιστήμια να το ελέγξουν; Στην Αμερική αν αυτός, που θα τους πιάσουμε αυτούς δεν υπάρχει περίπτωση, πόσα χρόνια θα έτρωγε και σε πόσο καιρό θα βρίσκεται εκτός φυλακής ξανά στην ενέργεια;  Πολλοί δημοσιογράφοι τους αποκαλούν ήδη κτήνη, αυτά τα κτήνη όταν τους πιάσουμε γιατί θα τους πιάσουμε τι θα πληρώσουν;

Υπήρχε ένας νομικός και πολιτικός, ο κ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος έχει γεμίσει αυτή τη στιγμή με τέτοια στοιχεία  τον κόσμο. Πόσοι αποφυλακίστηκαν πάρτε τις λίστες να δείτε θα σας πεταχτούν  τα μάτια από τις κόγχες. Είναι λάθη αυτά. Έχουνε γίνει σοβαρά λάθη τουλάχιστον αυτοί που νομοθετούν ας τα μαζέψουνε αυτά τα λάθη. Θα πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα το οποίο θα έχει και τιμωρητικό και σωφρονιστικό χαρακτήρα αλλά να υπάρχει ένα σύστημα όχι να κάνεις μιας εγκληματική πράξη και να είσαι αμέσως έξω.

Είμαι κατά της αυτοδικίας, κανένας πολίτης δεν πρέπει να παίρνει το νόμο στα χέρια του, υπάρχουν θεσμικά όργανα της πολιτείας να το κάνουν από εκεί και πέρα όμως η πολιτεία θα πρέπει να προβλέπει ότι αυτός που μπαίνει και αναίτια κρεμάει από το λαιμό ένα σκυλάκι, παίρνει ένα 20χρονο λουλούδι, μια μανούλα της απειλεί το παιδί με το όπλο και μετά τη σκοτώνει και διαλύει ένα σπίτι και κάνει ένα κοινωνικό σύνολο να τρέμει, μία Ελλάδα ολόκληρη να τρέμει αυτός ο άνθρωπος πρέπει να πληρώσει».