Μαρτυρικός ήταν ο θάνατος που περίμενε την 20χρονη Καρολάιν, τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν τρομοκρατημένη μπροστά στη θέα των τριών ένοπλων εισβολέων άρχισε να ουρλιάζει, φοβούμενη για τη ζωή της μόλις 11 μηνών κόρης της, που κοιμόταν αμέριμνη στην κούνια της.

Οι φωνές της εξόργισαν τους κουκουλοφόρους, που σημάδευαν το βρέφος με το περίστροφο στον κρόταφο, απαιτώντας από το νεαρό ζευγάρι, που είχαν δέσει χειροπόδαρα, να τους αποκαλύψει πού βρισκόταν το χρηματοκιβώτιό τους.

Ένας από αυτούς όρμηξε στην κοπέλα και με κομμάτια από ύφασμα προσπάθησε να κλείσει το στόμα της για να την κάνει να σωπάσει. Μάλιστα, την ώρα που της πίεζε με την παλάμη του το στόμα της ταυτόχρονα με τον αντίχειρα και το δείκτη του της έφραξε και τη μύτη. Η κοπέλα δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός, όπως αναφέρεται και στο αποτέλεσμα της νεκροψίας-νεκροτομής που ολοκληρώθηκε χθεςαπό τον ιατροδικαστή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όπως έγινε γνωστό, ο θάνατος της άτυχης μητέρας οφείλεται σε «απόφραξη των αεροφόρων οδών, συνεπεία ασφυξίας».

Έμπειροι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτίμησαν από την πρώτη στιγμή ότι η μανία που επέδειξαν οι κακοποιοί σε βάρος της νεαρής γυναίκας. αλλά και η απληστία τους να βρουν περισσότερα χρήματα τους παγίδευσε στο να κάνουν μοιραία λάθη.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου συζύγου της, Χαράλαμπου (Μπάμπη) Αναγνωστόπουλου, πιλότου ελικοπτέρων της Πολιτικής Αεροπορίας, οι τρεις κουκουλοφόροι παρέμειναν μία ώρα στο σπίτι, εκβιάζοντάς τον να τους πει πού είχε κρυμμένα και άλλα χρήματα και κοσμήματα, παρότι εκείνος από την πρώτη στιγμή, δίχως να φέρει αντίσταση, τους είχε αποκαλύψει το κουτί με τις 15.000 ευρώ. Ο ίδιος φέρεται να περιέγραψε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ότι οι δράστες είχαν στρέψει το όπλο τους πάνω στον κρόταφο του παιδιού, απειλώντας τους πως εάν δεν τους δώσουν τα χρήματα πρώτα, θα σκοτώσουν το παιδί.

Στα νύχια της Καρολάιν το DNA των δολοφόνων της

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα οι δράστες, που θεωρείται πως είναι σεσημασμένοι και σκληροί ποινικοί, γνώριζαν για την αγορά ενός οικοπέδου στην οποία είχε προχωρήσει ο νεαρός πιλότος έναντι 100.000 ευρώ και λανθασμένα υπέθεσαν ότι τα χρήματα αυτά βρίσκονταν μέσα σε χρηματοκιβώτιο στη μεζονέτα του ζευγαριού.

Η 20χρονη Καρολάιν βλέποντας να απειλούν το μωρό της προσπάθησε να το προστατέψει, κάτι που τελικά οδήγησε στον ασφυκτικό της θάνατο. Ωστόσο, από την επαφή που είχε με τους κουκουλοφόρους θεωρείται πιθανή η ύπαρξη γενετικού υλικού, όχι μόνο στα αντικείμενα του σπιτιού, το οποίο έκαναν φύλλο και φτερό, αλλά και στα ρούχα του ζευγαριού και κυρίως κάτω από τα νύχια της 20χρονης μητέρας.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί σαρώνουν τις κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή για να εντοπίσουν το μέσο διαφυγής και το δρομολόγιο των δραστών, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει και τέταρτος δράστης που λειτουργούσε ως τσιλιαδόρος.

Οι αστυνομικοί, πάντως, από τις πρώτες ώρες έδειξαν στον 32χρονο ολόσωμες φωτογραφίες κακοποιών και του ζήτησαν να παρατηρήσει μήπως κάποιος είτε από τη σωματοδομή του είτε από κάποιο άλλο χαρακτηριστικό τού θυμίσει έναν από τους τρεις ληστές και δολοφόνους της γυναίκας του. Πρόκειται για φωτογραφίες από σεσημασμένους για παρόμοια αδικήματα, από κακοποιούς που αποφυλακίστηκαν ή έλαβαν πρόσφατα άδεια από σωφρονιστικά ιδρύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες σχεδίαζαν ημέρες την επίθεση καθώς φαίνεται να γνώριζαν ότι το σπίτι δεν διαθέτει σύστημα συναγερμού.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time