Οι πρώτοι τουρίστες έφτασαν στην Ελλάδα, καθώς γέμισε τουρίστες το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο, με τους πρώτους να φτάνουν από Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο και Ισραήλ.

Το πλωτό παλάτι της Tui Cruises είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους 950 τουρίστες κρουαζιέρας από τη Γερμανία. Η δυναμική επανεκκίνηση της Κρουαζιέρας ξεκινά αύριο από το λιμάνι του Ηρακλείου. Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο του θα αναχωρήσει αύριο στις 9 το πρωί με 950 επιβάτες από τη Γερμανία. Το ταξίδι θα είναι επτά ημερών με προορισμό τη Ρόδο.

Λίγο πριν το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού, έφτασαν ήδη οι πρώτες πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου. Ποδαρικό έκαναν πτήσεις από Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο και Ισραήλ «ανοίγοντας» τη σεζόν. Από σήμερα μέχρι την Κυριακή θα φτάσουν στην Κρήτη 75 πτήσεις, αριθμός εξαιρετικά μικρός για τα δεδομένα του νησιού αλλά ικανοποιητικός για την πανδημία.

Οι Ευρωπαίοι επιλέγουν και φέτος τη χώρα μας εν μέσω πανδημίας γιατί αισθάνονται, όπως λένε, ασφαλείς. Με παραδοσιακούς χορούς, κεράσματα και τοπικά προϊόντα υποδέχτηκαν οι Ροδίτες τους πρώτους τουρίστες. Η τουριστική σεζόν στη Ρόδο άνοιξε με έξι πτήσεις από το Ισραήλ.

Διαβατήριο εισόδου στην Ελλάδα

Οι τουρίστες θα μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα μας είτε με μοριακό τεστ 72 ωρών είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και να έχουν περάσει 14 ημέρες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί να αναρτάται σε ψηφιακή πλατφόρμα, προκειμένου οι Αρχές να ελέγχουν ποιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test.

Παίρνουν ζωή ξανά τα ξενοδοχεία της Σαντορίνης

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στο «διαμάντι του ελληνικού τουρισμού» και μετέφερε το κλίμα από τις προετοιμασίες των ξενοδόχων που ετοιμάζονται για το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου, με τις προετοιμασίες να είναι πυρετώδεις.