Σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, προκειμένου να φτάσουν στους δράστες, έχουν αρχίσει να κινούνται δύο ειδικές ομάδες της αστυνομίας, λίγα 24ωρα μετά από το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που συντάραξε όλη την Ελλάδα.

Οι ομάδες της αστυνομίας έχουν βάλει στο κάδρο των ερευνών σκληρές ομάδες κακοποιών που δρούσαν στην περιοχή. Έχουν σχηματίσει το προφίλ των δραστών και λένε ότι πρόκειται για πολύ σκληρούς παραβατικούς, που διακρίνονται για την έλλειψη συναισθήματος και ενδέχεται να έχουν πάρει μέρος σε επιθέσεις σε ηλικιωμένους.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί πώς διέφυγαν οι δράστες από το σημείο, αλλά και πόσοι ήταν. Την ίδια ώρα, ο 32χρονος αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι κατάφερε να δει τουλάχιστον τον ένα από τους δράστες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η λίστα των υπόπτων ποινικών που ερευνούν οι διωκτικές αρχές για τυχόν εμπλοκή τους στη δολοφονία της Κάρολαϊν στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, αφορά περίπου 30 σκληρούς ποινικούς.

Από τις αρχικές 300 υποθέσεις που βγήκαν από τα συρτάρια και εξετάστηκαν με κάθε λεπτομέρεια από την ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται πως κατέληξαν σε δώδεκα από αυτές που αφορούν ληστείες στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 30 άτομα. Οι συγκεκριμένες ληστείες, είχαν ένα κοινό στοιχείο με αυτή που έγινε στα Γλυκά Νερά και αυτό ήταν η έντονη βιαιότητα με την οποία διεπράχθησαν.

Ένα από τα στοιχεία που διερευνούν οι Αρχές αφορά τον τρόπο που προσέγγισαν αλλά και διέφυγαν οι αδίστακτοι δολοφόνοι. Όπως εκτιμούν, πλέον, οι αστυνομικοί, οι δράστες έφτασαν στο σπίτι πεζοί, καθώς το όχημά τους ήταν αρκετά μακριά από τον τόπο του εγκλήματος.

Προκειμένου, δε, να μην κινήσουν την υποψία κανενός κατοίκου της αραιοκατοικημένης περιοχής -με τη στάθμευση ενός αγνώστου οχήματος στους ερημικούς δρόμους- το άφησαν σε κάποιο πολυσύχναστο σημείο.
Οι Αστυνομικοί ψάχνουν από κάμερες της ευρύτερης περιοχής να βρουν στοιχεία που αφορούν στον τρόπο προσέγγισης και διαφυγής των δραστών καθώς έτσι μπορεί να οδηγηθούν γρηγορότερα στους δράστες.

Τα στίγματα των κινητών αναζητούν οι Αρχές

Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και επεκτείνονται καθώς αναζητείται μέσω ενός ειδικού συστήματος ανάλυσης, τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων που εξέπεμπαν στην ευρύτερη περιοχή το ξημέρωμα της 11ης Μαίου μεταξύ 4 και 6 το πρωί.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, περιμένουν τα πρώτα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ώστε να αρχίσουν να πλησιάζουν στους δράστες.

«Δυστυχώς η ανώτατη ποινή μετά τις τελευταίες πρόσφατες μεταρρυθμίσεις είναι τα 20 έτη. Από τη στιγμή που θα έχουν συμπληρώσει ένα ελάχιστο όριο στα χρόνια παραμονής στη φυλακή, έχουν το δικαίωμα με βάση το ισχύον νομικό καθεστώς να είναι στη φυλακή. Πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τέτοιου είδους εγκλήματα», σχολίασε στο «MEGA» η δικηγόρος, Σουζάνα Κλημεντίδη.

«Είναι πολιτική απόφαση η επικήρυξη, και έγινε μέσα σε λίγες ώρες από το συμβάν και την υπέγραψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Οι συνάδελφοι στην ασφάλεια έχουν στραγγίσει την έρευνα, και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Υπάρχουν πολλά στοιχεία. Έκαναν πολλά λάθη οι δράστες. Ένα από τα μεγαλύτερα ήταν ότι έκατσαν μία ολόκληρη ώρα μέσα στο σπίτι», ανέφερε από τη μεριά του ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας.

«Ο τρόπος που επέλεξαν να δείξουν τη δύναμή τους οι δράστες, το να κακοποιήσουν το σκύλο και η συνολική τους δράση, αυτό δείχνει μια ψυχοπαθητική προσωπικότητα. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν ενοχές, δεν νιώθουν το συναίσθημα που μπορεί να προκαλέσουν οι πράξεις τους. Το πώς θα ανταπεξέλθει ο σύζυγος, είναι πολύ νωρίς να αξιολογήσουμε. Είναι ακόμα σε μια κατάσταση άρνησης, και λειτουργεί αντανακλαστικά», είπε η κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Άννα Κανδαράκη.

Σπαραγμός στο τελευταίο «αντίο»

Εν τω μεταξύ, σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε εχθές στην Αλόννησο, στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, η κηδεία της 20χρονης Καρολάιν.

Η άφιξη του 32χρονου συζύγου με ελικόπτερο αγκαλιά με την κορούλα του, τα βήματα της μητέρας της 20χρονης στο πλοίο που τη μετέφερε από τον Βόλο στην Αλόννησο, η οδύνη στα πρόσωπα των στενών συγγενών της στο κατάστρωμα, αλλά και τα σπαρακτικά δάκρυα συγγενών και οικογενειακών φίλων μετέπειτα στο λιμάνι του νησιού, έκαναν το κλίμα ακόμα πιο βαρύ.

Στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στη χώρα του νησιού, πρόσωπα θλιμμένα και ο πόνος την περισσότερη ώρα βουβός. H σύντομη ζωή της Καρολάιν ξετυλίχτηκε σαν φιλμ κινηματογραφικής ταινίας, σε όλα τα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν.

Στο στεφάνι του συζύγου της, γραμμένο και το όνομα της μικρής κορούλας τους. Δίπλα λίγα λουλούδια από συμμαθητές και τη διεύθυνση του σχολείου που πήγαινε. Όλοι στα μαύρα, δακρυσμένοι, σε ένα νησί που παραμένει συγκλονισμένο από το μεγάλο κακό.

Λόγια παρηγοριάς για τον σύζυγο της Καρολάιν που επέζησε στη ληστεία μετά φόνου, ήταν αδύνατον να ειπωθούν. «Είμαι πολύ τυχερός που σε γνώρισα, είμαι πολύ τυχερός που με αγάπησες, είμαι πολύ τυχερός που ήρθες στη ζωή μου», είπε μεταξύ άλλων στον επικήδειό του ο σύζυγος της αδικοχαμένης 20χρονης.