Για ληστείες κατά συρροή και απλή σωματική βλάβη εκδόθηκε χθες ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γεωργιανού που ελέγχεται από τις αστυνομικές αρχές για πιθανή εμπλοκή στο στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά με θύμα τη 20χρονη Καρολάιν.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από την 11η τακτική ανακρίτρια.

Ο Γεωργιανός αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων κι αφού εκτελεστεί το ένταλμα θα εμφανιστεί ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθεί.

Ο 36χρονος Γεωργιανός συνελήφθη στους Κήπους του Έβρου όταν προσπαθούσε να αποδράσει προς τη γείτονα, Βουλγαρία.

Αρνείται ανάμιξη στο έγκλημα

Ο Γεωργιανός αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στη ληστεία μετά φόνου της 20χρονης.

Εισβολή σε σπίτι ηλικιωμένων στο Πικέρμι

Πρόκειται για τον δράστη που συμμετείχε στην άγρια εισβολή σε σπίτι ηλικιωμένων στο Πικέρμι στις 7 Μαρτίου. Το ζευγάρι είχε ξυλοκοπηθεί ενώ ο δράστης είχε κλέψει τις βέρες των ηλικιωμένων.

Εντός της ΓΑΔΑ λοιπόν, η ειδική ομάδα του Ανθρωποκτονιών θα έχει την ευκαιρία να τον εξετάσει, να θέσει στοχευμένα ερωτήματα προκειμένου να διαπιστωθεί αν γνωρίζει κάτι για τη ληστεία μετά φόνου στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Καρολάιν.

Αν και αρχικά έχει αποκλειστεί η συμμετοχή του, οι αστυνομικοί ψάχνουν τις λεπτομέρειες που θα τους «διαφωτίσουν» καθώς ο εν λόγω 36χρονος διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη στρατολόγηση ατόμων σε άγριες ληστρικές επιδρομές.

Ανανγνώριση από τον πιλότο

Παράλληλα ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα κληθεί εκ νέου στη ΓΑΔΑ προκειμένου να δει τον αλλοδαπό μήπως στο πρόσωπο του αναγνωρίσει κάτι. Και αυτό γιατί ο Γεωργιανός έχει τον σωματότυπο του λεγόμενου κοντού της τριάδας των εισβολέων στην κατοικία των Γλυκών Νερών και ήταν και αυτός που έπνιξε την 20χρονη μητέρα.

Η ληστεία στο Πικέρμι

Ο εφιάλτης για τον 93χρονο και την κατάκοιτη σύζυγο του άρχισε να ξεδιπλώνεται στις 04:45 της 7ης Μαρτίου. Αθόρυβα, οι πέντε ληστές τρύπωσαν στην οικία της οδού Θεσσαλών που πιθανότατα παρακολουθούσαν και κατευθύνθηκαν στο υπνοδωμάτιο.

Οι τέσσερις, στέκονται πάνω από τον 93χρονο και την σύζυγο του και του δίνουν χαστούκια για να τον ξυπνήσουν ενώ ο πέμπτος συνεργός, του ζητούσε να του πει που είχε χρήματα. Ο ηλικιωμένος έντρομος τους υποδεικνύει το σημείο όπου υπήρχαν φυλαγμένα 400 ευρώ, όμως οι δράστες συνέχισαν να τον χαστουκίζουν για να τους δώσει και άλλα.

Όταν κατάλαβαν ότι δεν είχε άλλα μετρητά, του αρπάζουν το σταυρό που είχε στο λαιμό του, ενώ επιτίθενται και στη σύζυγο του η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα, της βγάζουν τη χρυσή βέρα ενώ τραβούν και κόβουν από τον λαιμό της την αλυσίδα με ένα ασημένιο σταυρουδάκι.

Το κουιντέτο των ληστών επιτέθηκε και στην οικιακή βοηθό την οποία πριν φύγουν έδεσαν με τον 93χρονο και πέταξαν τα κινητά τους τηλέφωνα στη λεκάνη της τουαλέτας.