Έφυγε το lockdown όμως οι έλεγχοι, αλλά και τα πρόστιμα παραμένουν.

 Η ελεύθερη μετακίνηση, χωρίς SMS, έχει φέρει κόσμο έξω από καταστήματα, με τους υπεύθυνους να προσπαθούν να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

 Ανησυχία υπάρχει και στις τάξεις των ειδικών για την μη ορθή χρήση της μάσκας. Και αναμένεται οι έλεγχοι να είναι αυτή η φορά ακόμη πιο αυστηροί. Σημειώνεται ότι εδώ καιρό οι παραβάσεις που διαπιστώνονταν αφορούσαν κυρίως την χρήση μάσκας και αυτό γιατί ο κόσμος είτε είχε χαλαρώσει, είτε είχε κουραστεί, είτε αισθάνονταν ασφάλεια λόγω του εμβολίου και άφηνε σε δεύτερη μοίρα την χρήση μάσκας. Ωστόσο, η μάσκα είναι η βασική μας ασπίδα κατά του κοροναϊού γι’ αυτό και οι αρχές το επόμενο χρονικό διάστημα θα εστιάσουν τους ελέγχους τους στο συγκεκριμένο μέτρο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, η χρήση της μάσκας συνεχίζει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπως και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 Στα ΙΧ επιτρέπονται τέσσερα άτομα με υποχρεωτική μάσκα όταν δεν είναι οικογένεια και 2 άτομα στα ταξί.

 Στην εστίαση η μάσκα βγαίνει μόνο όταν καθίσουμε στο τραπέζι κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε κοινόχρηστους χώρους θα πρέπει να τη φορέσουμε ξανά.

 Οι πελάτες γίνονται δεκτοί μόνο σε εξωτερικούς χώρους και πρέπει να είναι καθήμενοι και όχι όρθιοι.