Ώρες αγωνίας για την 44χρονη μητέρα από την Κρήτη, καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία νωρίς το απόγευμα.

Σε σοβαρή κατάσταση η γυναίκα

Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας της 44χρονης γυναίκας στο Ηράκλειο που υπέστη εγκεφαλικό λίγα 24ωρα μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca. Η γυναίκα νωρίτερα παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία και επιληψία.

Tην ίδια ώρα ο 35χρονος που εμφάνισε διπλή θρόμβωση σε πόδι και καρωτίδα προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας. Στις δηλώσεις μέλους της επιτροπής εμβολιασμών ότι είναι πιθανό να έχει πρόβλημα η παρτίδα της Κρήτης απαντά ο καθηγητής Τζανάκης αποκλείοντας το ενδεχόμενο.

Μια εγκεφαλική θρόμβωση οδήγησε την 44χρονη μητέρα από το Βενιζέλειο εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου αργά χτες βράδυ. Κι ενώ σήμερα οι γιατροί ετοιμαζόταν να την βγάλουν από τη μονάδα, ξαφνικά μια εγκεφαλική αιμορραγία την οδήγησε στην εντατική.

Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει πάντως η πορεία υγεία της 47χρονης, που νοσηλεύεται επίσης στο ΠΑΓΝΗ με εγκεφαλικό και παράλυση έπειτα από τον εμβολιασμό με AstraZeneca. «Η 47χρονη έχει μια ημιπάρεση η οποία την έχει πάρει κάμποσες μέρες. Θα πάρει μέρες, σιγά σιγά βελτιώνεται η κατάσταση», ανέφερε ο Γιώργος Χαλκιαδάκης, διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

Στο μεταξύ ο 35χρονος από την Κρήτη που υπέστη δυο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του με Astrazeneca θα κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας. Πάντως ο καθηγητής Τζανάκης ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα ελλαττωματικής παρτίδας στην Κρήτη.