Το μεγάλο μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω της η φωτιά που ξεκίνησε πριν δύο μέρες στο Σχίνο Κορινθίας, κατέγραψε χθες το πρωί, ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2 που πέρασε πάνω από τη Δυτική Αττική και την Ανατολική Κορινθία.

Συγκεκριμένα ο ένας εκ των δύο ευρωπαϊκών δορυφόρων «απαθανάτισε» την καμένη έκταση και τα ενεργά μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς.

Όπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σύμφωνα με την δορυφορική εικόνα και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών Copernicus – EMS, περισσότερα από 25.000 στρέμματα είχαν γίνει στάχτη μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 20/05.

890

Σημειώνεται ότι η εκτίμηση έγινε πριν την απογευματινή ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή και την ολονύχτια συνέχιση του καταστροφικού έργου της πυρκαγιάς.

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής η τελική εκτίμηση έφτασε σε 40.000 στρέμματα, δασική έκταση, καλλιέργειες, αγροικίες και εξοχικές κατοικίες που καταστράφηκαν από την πύρινη λαίλαπα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.