«Δεν θα υπάρξει 4ο κύμα αν εμβολιαστούμε όσο πρέπει. Θα υπάρξει αν δεν εμβολιαστούμε», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας και μέλος της Επιτροπής, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «για να μη θρηνήσουμε πολλά θύματα, θα πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι μεγάλες ηλικίες» και επισήμανε πως αν δεν γίνει αυτό, «μέχρι να πετύχουμε ανοσία στους 18άρηδες, θα χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι άνω των 60».

Για τις παρενέργειες των εμβολίων και τις ανησυχίες των πολιτών σημείωσε ότι  «έχουμε ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο εμβόλια παγκοσμίως, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα».


«Δημιουργεί περισσότερο φόβο»

Για την 44χρονη που νοσηλεύεται στο Ηράκλειο της Κρήτης με θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca, ισχυρίστηκε πως «είναι πια αποδεδειγμένο ότι στο ένα εκατομμύριο ανθρώπους που κάνουν το εμβόλιο 4-5 θα κάνουν επιπλοκή από αυτό». Επιπλέον σχολίασε ότι «το να παίζει σε όλα τα Μέσα δημιουργεί περισσότερο φόβο» και συμπλήρωσε πως «αν δεν κάνεις το εμβόλιο, κινδυνεύεις πολύ περισσότερο από ότι αν κάνεις το εμβόλιο».

Σχετικά με τις οδηγίες για εγκύους και θηλάζουσες ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι «δεν είναι ότι δεν κινδυνεύει η έγκυος ή θηλάζουσα, είναι ότι προστατεύεται γιατί αν κολλήσει, θα έχει επιπλοκές».