Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, καθώς μετά τα αγριογούρουνα ήρθαν τα… φίδια.

Τρία περιστατικά εμφάνισης φιδιών έχουν καταγραφεί στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, ενώ αντίστοιχα περιστατικά υπήρξαν στη Θέρμη και τη Σταυρούπολη.


Στιγμές τρόμου

Μια οχιά εμφανίστηκε σε σπίτι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης σκορπώντας τον φόβο στην ένοικο του σπιτιού, αλλά και στα σκυλιά της.

Ωστόσο, ο σεβασμός και αγάπη για την φύση, νίκησε τον φόβο και η Κατερίνα Γιόφτσαλη κάλεσε αμέσως την πυροσβεστική ώστε να διασώσει το επικίνδυνο φίδι και να το οδηγήσει με ασφάλεια στο δάσος.

Με γενναιότητα η Κατερίνα ακολούθησε την πορεία της οχιάς, μέχρι να έρθει ο ειδικός διασώστης άγριων ζώων.

Το φίδι είχε τρυπώσει για 7 ημέρες σε τροχόσπιτο

Ο εθελοντής Στέλιος Γερονυμάκης κλήθηκε σε τροχόσπιτο στη Θέρμη για να απομακρύνει μια μεγάλη αρσενική Οθωμανική Οχιά, Montivipera xanthina. Ο ιδιοκτήτης του τροχόσπιτου αντιλήφθηκε την παρουσία του φιδιού πάνω στο τραπέζι και αμέσως κάλεσε την Πυροσβεστική.

Με την ειδική ράβδο καταφέρνει να απομονώσει την οχιά στο ειδικό κλουβί, ώστε να την απελευθερώσει στο φυσικό της περιβάλλον.



Όπως αναφέρει ο βιολόγος Ηλίας Στραχίνης, το φίδι ταξίδεψε παθητικά από χωριό της Αλεξανδρούπολης στη Θέρμη μέσα σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. Πριν λίγες μέρες, ο ίδιος είχε απομακρύνει φίδι και από σπίτι στη Σταυρούπολη.

Ο ιδιοκτήτης έμενε και κοιμόταν μέσα στο τροχόσπιτο για επτά 24ωρα στον ίδιο χώρο που ήταν και το φίδι για να το ανακαλύψει την έβδομη όταν το είδε επάνω στο τραπέζι του οχήματος.

«Μια ακόμα απόδειξη ότι τα ζώα αυτά δεν είναι επιθετικά προς τον άνθρωπο όπως φημολογείται και δεν έρχονται κατά πάνω μας να μας δαγκώσουν ακόμα κι αν βρισκόμαστε στον ίδιο περιορισμένο χώρο. Οι οχιές θα δαγκώσουν μόνο αν τις πιάσουμε, τις πατήσουμε ή τις πλησιάσουμε απειλητικά σε πολύ μικρή απόσταση», αναφέρει ο κ. Στραχίνης.

Το ζώο απομακρύνθηκε με ασφάλεια και θα επιστρέψει το συντομότερο στην περιοχή προέλευσης, μακριά από κατοικίες και ανθρώπους σε κατάλληλο βιότοπο.