Σε σοκ παραμένει η τοπική κοινωνία στη νοτιοανατολική Αττική μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τον δάσκαλο που έστελνε μηνύματα με ανάρμοστο περιεχόμενο σε μαθήτριες του Δημοτικού στο οποίο εργαζόταν.

Για την υπόθεση μίλησε στο OPEN ο πατέρας μαθήτριας Δημοτικού, ο οποίος συγκέντρωσε τα μηνύματα που έστελνε ο εκπαιδευτικός στην κόρη του και στη συνέχεια ενημέρωσε την Αστυνομία.

«Της είπα ότι πρέπει να έχω πλήρη εικόνα των μηνυμάτων. Να μου τα λέει όλα κάθε φορά που στέλνει μήνυμα. Αυτό έγινε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, την Πέμπτη δηλώθηκε ο δάσκαλος γιατί άρχισε να το χοντραίνει», σημείωσε ο πατέρας.

«Πήρα τηλέφωνο το «Ανηλίκων» και μέσα σε 20 λεπτά με πήραν πίσω. Είχαν επικοινωνήσει με την Ασφάλεια Σαρωνικού. Με το που διάβασαν τα μηνύματα ήταν πλέον πεπεισμένοι. Πήγαν και τον συνέλαβαν επί τόπου», συνέχισε.

Σημειώνεται ότι μετά την απολογία του στον ανακριτή ο εκπαιδευτικός αφέθηκε ελεύθερος, με τον όρο, μεταξύ άλλων, να μην πλησιάζει ούτε να επικοινωνεί με τα παιδιά, ωστόσο ο πατέρας της μικρής μαθήτριας ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Εγώ δεν θα γίνω σωτήρας του κόσμου. Εγώ έσωσα το παιδί μου και κατ’ επέκταση βοηθήθηκαν και άλλα παιδάκια», κατέληξε ο πατέρας.

Διάλογοι - σοκ στη δικογραφία του δασκάλου

Την ίδια στιγμή, αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες της δικογραφίας που σχημάτισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τον 48χρονο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μιλούσε με τα παιδιά με viber και skype και μέσα από τα μηνύματα επιχειρούσε να σπάσει τον δεσμό δασκάλου και μαθήτριας για δικούς του σκοπούς.

«Πράγματι, μιλούσαμε. Έγινε με δική τους πρωτοβουλία για τη βελτίωση των σχολικών τους επιδόσεων. Μιλούσαμε μόνο για τα μαθήματα. Οι γονείς τους το γνώριζαν» είπε ο ίδιος, ωστόσο οι συνομιλίες που φέρεται να είχε με τα παιδιά προκαλούν σοκ.

48χρονος: «Πάντως, αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες. Θα τα έφτιαχνα μαζί σου».

11χρονη: «Με κάνεις και ντρέπομαι, κύριε».

48χρονος: «Αλήθεια σου λέω. Θα ήσουν το κορίτσι μου. Αν ήμασταν διαφορετικές ηλικίες θα ήμασταν σίγουρα ζευγάρι».

«Μη με λες κύριο, με σκοτώνεις».

«Θες να γευτείς τα χειλάκια μου».