Περισσότεροι από 40.000 άτομα (40.500 για την ακρίβεια), άνδρες και γυναίκες, έχουν δηλώσει ως τώρα συμμετοχή, καταθέτοντας τη σχετική αίτηση και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, στους διαγωνισμούς για την πλήρωση 1600 θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) σε όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, από την 1η Ιουνίου και μετά θα αναρτηθούν οι πίνακες τόσο των «καταλλήλων» (δηλαδή όσων πληρούν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού), όσο και των «ακαταλλήλων» (δηλ.όσων δεν πληρούν μία ή περισσότερες από τις προϋποθέσεις αυτές) υποψηφίων ΕΠΟΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμφώνως με τα ως τώρα στοιχεία, από τους 40.500 υποψηφίους οι 19.500 έχουν καταθέσει αιτήσεις για τις 1000 θέσεις ΕΠΟΠ Όπλων και Σωμάτων του Στρατού Ξηράς, οι 14.000 για 280 θέσεις ΕΠΟΠ στην Πολεμική Αεροπορία και 7.000 για τις 300 θέσεις ΕΠΟΠ του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ υπάρχουν και 20 θέσεις για το κοινό, διακλαδικό, Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων!

Ο αριθμός υποψηφιοτήτων κρίνεται ως εξαιρετικά υψηλός, ενδεικτικό αφενός της υψηλής ανεργίας μεταξύ των νέων και αφετέρου την επιθυμία των τελευταίων να εξασφαλίσουν μία «μόνιμη» θέση στο Δημόσιο έστω και ως επαγγελματίας στρατιώτης στην αρχή, αρκεί να έχει ένα σταθερό μισθό κάθε μήνα.

Από την άλλη πλευρά όμως, συμφώνως με στρατιωτικές πηγές, οι οποίες με καθεστώς ανωνυμίας θέλησαν να σχολιάσουν την εξαιρετικά υψηλή προσέλευση υποψηφίων, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της ιστοσελίδος μας, υποστήριξαν ότι ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων είναι καλό για τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς έτσι σε αυτήν τελικώς θα ενταχθούν οι καλύτεροι από μία μεγαλύτερη δεξαμενή υποψηφίων.
«Υπενθυμίζεται η υποχρέωση των υποψηφίων να ενημερώνονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις κάθε Κλάδου, στον οποίο έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, για την πορεία της αίτησής τους» όπως σημειώνεται από το ΥΠΕΘΑ.