Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τον καθορισμό των ραντεβού προς εμβολιασμό των ηλικιακών κατηγοριών 30 – 34 ετών, αλλά και 18 +, μετά από την παραλαβή της παρτίδας της φαρμακευτικής εταιρείας Johnson & Johnson από τη χώρα μας, παρτίδα η οποία αριθμεί περίπου 150.000 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου και ήταν προγραμματισμένη να παραδοθεί στη χώρα μας μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 2 Ιουνίου.

Στόχος ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 ετών

Μετά τους εμβολιασμούς των εφήβων, σειρά θα πάρουν τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω με την ελπίδα η νέα σχολική χρονιά να βρει τους μικρούς μαθητές θωρακισμένους από τη μάστιγα του κοροναϊού. Με δεδομένο ότι τα σχολεία θα ανοίξουν νωρίτερα η ειδική επιτροπή ετοιμάζει νέο σχεδιασμό έτσι ώστε οι μαθητές να εμβολιαστούν μέσα στον Αύγουστο.

Οι μελέτες της Pfizer που πήρε την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό, δείχνουν σχεδόν 100% αποτελεσματικότητα του εμβολίου στους εφήβους. Τους τελευταίους 7 μήνες μόνο η παιδιατρική κλινική του Ρίου έχει νοσηλεύσει 81 παιδιά θετικά στον κοροναϊό. 

«Πάντα είμαι υπέρ των εμβολίων και να προλαμβάνεις. Ένα υπάρχει ακόμα επιδημία και υπάρχει επάρκεια στα εμβόλια, σαφώς και πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά» ανέφερε ο διευθυντής Παιδιατρικής του Ρίου. Τα παιδιά έχουν μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν από κορωνοϊού και γι’ αυτό στην προτεραιοποίηση είναι η τελευταία ομάδα. Ωστόσο ελλοχεύει ο κίνδυνος να μεταδώσουν τον ιό σε ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών.

Ο εμβολιασμός παιδιών άνω των 12 ετών έχει ήδη πάρει έγκριση στην Αμερική , τον Καναδά και την Ιαπωνία ενώ η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα αρχίσουν και στην Γερμανία από τις 7 Ιουνίου