Μια ιδέα νωρίτερα ήρθε το καλοκαίρι για τους Έλληνες. Με τον φιλικό καιρό οι πολίτες ξεχύθηκαν στις παραλίες απολαμβάνοντας τον ήλιο και το κολύμπι.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr γύρω στις 15:00 το μεσημέρι, σε πολλές περιοχές της χώρας, ο υδράργυρος «άγγιζε» τους 30 βαθμούς Κελσίου.

«Χαμός» στις παραλίες της Αττικής

Την τιμητική τους είχαν οι παραλίες των νοτίων προαστίων της Αττικής. Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι για να πάρουν μια ανάσα δροσιάς. Την ίδια ώρα καφετέριες και ξαπλώστρες γέμισαν από νωρίς ενώ λίγο αργότερα έφτασαν και οι πιο «αργοπορημένοι».

παραλιες__2_


Ένα ακόμα στοιχείο που ευνόησε την επιλογή των πολιτών για τα πρώτα τους μπάνια είναι και η βράβευση της χώρας μας με γαλάζιες σημαίες. Η Αττική «κέρδισε» 15.

παραλιες__3_


Καλός ο καιρός και την Κυριακή

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Κυριακή αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια τμήματα και τις θερμές ώρες στα υπόλοιπα κυρίως ορεινά ηπειρωτικά, ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι άνεμοι στα πελάγη και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


παραλιες__4_