Η καθιερμένη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, από τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια, όπου και αναφέρθηκε εκτενώς στα νέα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας, αλλά και τους εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας 18-29.

Ο Βασίλης Κικίλιας ξεκίνησε την τοποθετησή του αναφερόμενος στα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, λέγοντας πως καταγράφηκε υποχώρηση κάτω από τα 2.000 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ενώ ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερά κάτω από 4% και τα ενεργά κρούσματα λίγο πάνω από 14.000.

Πότε ανοίγουν τα ραντεβού με Pfizer και Moderna για τους 18-29 

Όπως ανέφερε, σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 102.000 εμβολιασμούς ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιοηθεί πάνω από 5,7 εκατομμύρια εμβολιασμοί και η Ελλάδα έχει ξεπεράσει το 20% των πλήρως εμβολιασμένων.

Σε ερώτηση για το πότε θα «ανοίξουν» τα ραντεβού και με Pfizer και Moderna, εκτός του Johnson & Johnson για τους νέους 18 έως 29 ετών, ο υπουργός δήλωσε πως θα γίνουν ανακοινώσεις για ημερομηνίες την άλλη εβδομάδα. Πάντως, ανακοίνωσε πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα «σπάσει» στα δύο: Δηλαδή στους 25-29 και στους 18-24 ετών.

Δείτε την ενημέρωση