Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατ' οίκον, προανήγγειλε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3», «μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε καταφέρει να πετύχουμε το τείχος ανοσίας, ενώ "πρωταθλητές" στον εμβολιασμό αναδεικνύονται οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 75-79 ετών». Ωστόσο, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «ακόμη και στις ομάδες που άνοιξαν πρόσφατα η συμμετοχή πάει πολύ καλά».

Για τους νέους 18 – 29 ετών

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των νέων 18 έως 29 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει σε δύο φάσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, σύντομα μπορεί να ανοίξει η ομάδα 25-29 ετών, ενώ εκτίμησε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα μπορούσαν να γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών

Ερωτηθείς σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάμε για παιδιά δημοτικού, αλλά ηλικίας 12-15 ετών.

Όπως τόνισε, όταν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δώσει το «πράσινο φως», τότε η σύσταση θα είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.