Εννέα υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα στελεχώσουν την «ομάδα κρούσης» που με βάση τις μεθόδους του FBI θα «χτυπήσει» στη ρίζα της τη greek mafia, που ευθύνεται για δεκάδες συμβόλαια θανάτου, ενώ νομιμοποιεί μαύρο χρήμα μέσω επιχειρήσεων υπεράνω υποψίας, όπως φούρνοι, εταιρείες καφέ, κάβες, ξενοδοχεία και... φωτοβολταϊκά πάρκα. Σημειώνεται πως το «μαύρο χρήμα» που διακινήθηκε μόνο το 2019 υπολογίζεται σε περίπου 100.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το newsit.gr, τα αφεντικά της ελληνικής μαφίας θα ερευνώνται παράλληλα από αξιωματικούς των συγκεκριμένων τμημάτων, μέσα από μία ενιαία τράπεζα δεδομένων και πληροφοριών, ενώ πληροφορίες θα αντλούνται και από τα social media. Επίσης κρίθηκε επιβεβλημένη η δημιουργία μιας αποτελεσματικής υπηρεσίας προστασίας μαρτύρων για πολίτες που καταγγέλλουν σοβαρές υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος, προκειμένου να μην απειλούνται και αλλάζουν καταθέσεις στην ακροαματική διαδικασία.

Ποιοι θα μετέχουν στην ομάδα κρούσης 

Στην «ομάδα κρούσης» θα συμμετέχουν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (Δι.Δ.Α.Π.), της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, του Τμήματος Δίωξης κατά της Ιδιοκτησίας και του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Την ίδια ώρα, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. καταστρώνει σχέδιο για να εξαρθρώσει ομάδες «νονών» της νύχτας που αλληλοεξοντώνονται για να πάρουν τα ηνία σε Αθήνα και Πειραιά, ενώ ήδη έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, το φθινόπωρο, 19 άτομα, μεταξύ των οποίων δικηγόροι, απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί. Πρόκειται για πρόσωπα που είχαν συμπεριληφθεί στο 70σέλιδο πόρισμα της ΕΥΠ για τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ., τα οποία αντιμετωπίζουν δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, καθώς φέρονται να έδιναν χρήματα σε αστυνομικούς κεντρικών τμημάτων της Αθήνας ώστε να μη γίνονται έλεγχοι σε παράνομους οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες, που είχαν υπό τον έλεγχό τους επιχειρηματίες της νύχτας.

Η «μετακόμισή» της σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο

Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί βρίσκονται σε εγρήγορση για πιθανή «μετακόμιση» αρχηγικών στελεχών της ελληνικής «καμόρα» σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος κ.ά., με στόχο τα τουριστικά έσοδα μετά το lockdown, όπου αναμένεται μεγάλη οικονομική δραστηριότητα. Γι’ αυτόν το λόγο πρόσφατα δημιουργήθηκε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, όπου μετακινήθηκαν 100 αστυνομικοί, τοποθετήθηκαν 40 ασύρματες κάμερες από τα σοκάκια έως και τις διάσημες παραλίες της Μυκόνου, ενώ προμηθεύτηκαν και 15 drones.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time