Αναπάντεχη τροπή παίρνει η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά. Τις τελευταίες ώρες, «σεισμό» προκαλούν οι αποκαλύψεις γύρω από την Ελένη Μυλωνοπούλου-Τσάτση, τη γυναίκα που παρουσιάστηκε ως ψυχολόγος και παρακολουθούσε τη νεαρή μητέρα για επιλόχειο κατάθλιψη.

Το γεγονός ότι «έσπασε» το ιατρικό απόρρητο, αποκαλύπτοντας προσωπικά δεδομένα της Καρολάιν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκάλεσε την έκπληξη του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, που αποφάσισαν να ερευνήσουν το θέμα και πλέον της ζητούν να παρουσιάσει το πτυχίο της από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, καθώς και την άδεια άσκησης επαγγέλματος, με το τελεσίγραφό τους να λήγει τη Δευτέρα, οπότε και θα ακολουθήσουν τη νομική οδό.

Έγγραφο- φωτιά

Την ίδια ώρα, έγγραφο-φωτιά της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος Ανδρών & Γυναικών» αποκαλύπτει την αποπομπή της Ελένης Μυλωνοπούλου από τους κόλπους της τον Απρίλιο του 2018 καθώς παρουσίασε ψευδή διπλώματα.

Η αρχική διορία που είχε δώσει στην Ελένη Μυλωνοπούλου ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων έληξε την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αποφάσισαν να περιμένουν να περάσει και το Σαββατοκύριακο για να εξετάσουν τις νομικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Αμφισβήτηση του πτυχίου 

Ο σύλλογος αμφισβητώντας ανοιχτά ότι διαθέτει πτυχίο Ψυχολογίας προχώρησε στην ενέργεια αυτή μετά τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις που είχε δώσει και στις οποίες αποκάλυπτε με λεπτομέρειες τα όσα της έλεγε η Καρολάιν και τις συμβουλές που η ίδια παρείχε στο ζευγάρι. Δεν δίστασε μάλιστα να μιλήσει για την αποβολή που είχε η αδικοχαμένη μητέρα πριν φέρει πρόωρα στον κόσμο την κόρη της Λυδία. Είχε πει επίσης ότι η Καρολάιν της είχε εκμυστηρευτεί την αγορά του οικοπέδου στο Ντράφι, όπου εκείνη ονειρευόταν να φτιάξει ένα καταφύγιο για γάτες, και όπως είχε αναφέρει την είχε συμβουλεύσει να μη μιλάει γι’ αυτό, καθώς ο κόσμος δεν είναι όλος καλός.

«Παραβίασε και τα προσωπικά δεδομένα της νεκρής κοπέλας. Μπορεί το απόρρητο να αίρεται προς τις δικαστικές και αστυνομικές Aρχές, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο σε συνεντεύξεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» είπε στο newsit.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, Βασιλική Μπουκουβάλα.

«Κατ’ αρχάς έχει κάνει χρήση του τίτλου του ψυχολόγου. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει πτυχίο ΑΕΙ στην Ελλάδα και άσκηση επαγγέλματος» είπε η ίδια και πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής η κ.Μυλωνοπούλου δεν έχει απαντήσει στην επιστολή του συλλόγου.«Θα περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα και μετά θα αναλάβει ο νομικός μας σύμβουλος» κατέληξε.

Σημειώνεται ότι στην επιστολή που είχε σταλεί την ίδια ημέρα (31 Μαΐου) που η Ελένη Μυλωνοπούλου μίλησε δημοσίως στους δημοσιογράφους για την υπόθεση της φονικής ληστείας των Γλυκών Νερών γίνεται λόγος για «αντιποίηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του ψυχολόγου, πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέλφων ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στο Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου του Ελληνικού Κράτους. Η αντιποίηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από το νόμο».

Είναι απόφοιτος ΤΕΙ με ειδίκευση μαίας

Την ίδια ώρα, έγγραφο της «Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας Ανδρών & Γυναικών» με ημερομηνία 17 Απριλίου 2018, που είναι δημόσια αναρτημένο στη σελίδα της στοάς στο Facebook, αποκαλύπτει: Σε αυτό επισημαίνεται πως έπειτα από έρευνα της εν λόγω αδελφότητας αποδείχθηκε πως η “ψυχολόγος” είναι παντελώς άγνωστη στους Ιατρικούς Συλλόγους Ελλάδας και Ρουμανίας, προσθέτοντας πως είναι απόφοιτος ΤΕΙ με ειδίκευση μαίας. Τονίζεται ακόμη ότι παρείχε ιατρικές συμβουλές όλων των ειδικοτήτων, ενώ στερείτο του δικαιώματος της ακριβούς και πλήρους γνώσεως των θεμάτων αυτών, γεγονός που, όπως αναφέρεται, την καθιστούσε επικίνδυνη».

Παράλληλα γνωστοποιείται η αποβολή της από την αδελφότητα, καθώς, όπως τονίζεται, «παρέστησε ψευδώς σε όλους όσους συναναστρεφόταν μέσα στους κόλπους της ‘‘Μεγάλης Στοάς’’ ότι είναι ιατρός με ειδικότητα μαιευτήρα-γυναικολόγου, σπουδάσασα σε Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας, το οποίο και κατονομάζει στο αναρτημένο βιογραφικό της και εις το οποίο εμφανίζει εαυτόν ως καθηγήτρια γενετικής του μεταπτυχιακού τμήματός τους. Επίσης, η συγκεκριμένη ψευδώς αναφέρει ότι έλαβε την ιατρική ειδίκευσή της εις το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Επίσης ψευδώς αναφέρει ότι υπηρέτησε σε νοσοκομείο της Χαλκίδος για την εκπλήρωση του αγροτικού της».

Η Ελένη Μυλωνοπούλου, μέσα από το MedicalStudiesUniversity που έχει ιδρύσει η ίδια με σκοπό τη βοήθεια σε όσους επιθυμούσαν να σπουδάσουν Ιατρική σε πανεπιστήμια της Ρουμανίας, διατείνεται ότι τον Νοέμβριο του 2020 ήταν μεταξύ των βραβευθέντων στα «Βραβεία Ιατρικής Αναγνωρισιμότητας 2020», ενώ ήταν υποψήφια βουλευτής με το κόμμα της Κατερίνας Παπακώστα. Η ίδια έστειλε την απάντησή της μέσω δικηγορικής εταιρείας στο star.gr, που ούτε λίγο ούτε πολύ ήταν: «Ουδέν σχόλιον».

Η δικηγορική μας εταιρεία εκπροσωπεί την εταιρεία με την επωνυμία “med-Y- life EE” και προσωπικά την κ. Ελένη Μυλωνοπούλου.

Για λογαριασμό της άνω εντολέως μας, με την παρούσα μας σας γνωστοποιούμε ότι θεωρούμε άκαιρη την όποια δήλωση ή ανακοίνωσή μας σχετικά με την άνω εντολέα και τα όσα έχουν λάβει χώρα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τούτο δε επιβάλλεται τόσο από τον Κώδικα Περί Δικηγόρων όσο και από το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αρμοδίων αρχών για την εξιχνίαση του θλιβερό γεγονότος που συνέβη στα Γλυκά Νερά. Για έναν επιπλέον λόγο, ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της δολοφονηθείσας εικοσάχρονης, θα απέχουμε από οποιαδήποτε δήλωση, σχόλιο ή ανακοίνωση».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time