Το εξώδικο, το οποίο απέστειλε στο Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) η Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία προσέφερε υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στο θύμα της στυγνής δολοφονίας, στα Γλυκά Νερά, την 20χρονη Καρολάϊν, σχολιάζει το Δ.Σ. του ΣΕΨ, με νέα ανάρτηση στο site του Συλλόγου.

Τι αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του ΣΕΨ αναφέρει τα εξής:

1. Από την εξώδικη απάντησή της προς τον ΣΕΨ προκύπτει οτι δεν έχει πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας , ούτε Αδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου.

2. Οι αιτιάσεις της, οτι εκ παραδρομής τα ΜΜΕ την παρουσίασαν ως Ψυχολόγο δεν ευσταθούν, διότι όφειλε άμεσα να ζητήσει από τα ΜΜΕ εγγράφως την διόρθωση του επαγγελματικού της τίτλου.

3. Παράλληλα εμφανίζεται σε συγκεκριμένη πλατφόρμα στο διαδίκτυο να παρέχει επ’ αμοιβή υπηρεσίες Ψυχολόγου σε πελάτες .

4. Είναι οξύμωρο το γεγονός οτι μας απαγορεύει «ρητά και κατηγορηματικά» να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας και να δημοσιοποιήσουμε την εξώδικη απάντησή της !

5. Υπενθύμιση προς κάθε κατεύθυνση ,το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμους 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα δηλαδή πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και Αδεια Ασκησης Επαγγέλματος διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος.

6. Ο ΣΕΨ ως ο αντιπροσωπευτικός επαγγελματικός-επιστημονικός φορέας των Ψυχολόγων της χώρας μας επιφυλάσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.