Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τα κορονοπάρτι σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα και παρά τις εισαγγελικές παρεμβάσεις χιλιάδες νέοι ο ένας πάνω στον άλλο ξεφάντωναν μέχρι το πρωί.

Αυτά… λίγες ώρες μετά αφού ο Γκίκας Μαγιορκίνης σήμαινε συναγερμό λέγοντας ότι αν οι νέοι 20-39 δεν βάλουν πλάτη θα έχουμε με μαθηματική ακρίβειο τον χειμώνα ένα 4ο κύμα της πανδημίας.

Ειδικότερα, ποτά, μουσική, χορό και συνωστισμό περιείχε το βράδυ του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής στους χώρους του ΑΠΘ όπου διοργανώθηκε άλλο ένα πάρτι με τη συμμετοχή άνω των 3.000 ανθρώπων.

Το ΑΠΘ τείνει να μετατραπεί στο πιο «καυτό» σημείο της Θεσσαλονίκης, καθώς λίγο πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας και το συγκεκριμένο ωράριο των καταστημάτων της εστίασης, χιλιάδες άτομα διασχίζουν την Εθνικής Αμύνης για να φτάσουν στο νέο τους «στέκι», στο Πανεπιστήμιο.

Τα περίπτερα, επίσης, που βρίσκονται έξω από το ΑΠΘ φαίνεται πως κάνουν «χρυσές» δουλειές, καθώς επί ώρες δημιουργείται ουρά αναμονής για την προμήθεια αλκοόλ πριν ή και κατά τη διάρκεια του πάρτι.

Οχήματα με ειδικά εξοπλισμένα ηχοσυστήματα για ακόμη ένα βράδυ μπήκαν στον ρόλο του… DJ και «χόρεψαν» τους χιλιάδες νέους μπροστά από τη Φιλοσοφική σχολή, ενώ ορισμένοι άναψαν και πυρσούς κατά τη διάρκεια του πάρτι.


Πάτρα


Ταυτόχρονα, χθες, Σάββατο βράδυ και οι εικόνες από τα σκαλιά της οδού Πατρέως δείχνουν ότι το πάρτι είχε φουντώσει για τα καλά. Φορητά ηχεία έπαιζαν μουσική στη διαπασών, στα σκαλιά και στον γύρω χώρο… δεν πέφτει καρφίτσα και φυσικά για μέτρα, μάσκες και αποστάσεις ούτε λόγος.

Σε μόδα όμως μετατρέπονται και τα πάρτι σε σπίτια. Φωτορυθμικά, μουσική στο τέρμα και κέφι μέχρι πρωίας, με το κάλεσμα να γίνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Ξεκινά το σχέδιο «Μύκονος» - Ποια νησιά ακολουθούν;


Έξαρση φαίνεται να υπάρχει στα κορονοπάρτι το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την ΕΛΑΣ να έχει ετοιμάσει ένα υπηρεσιακό σχέδιο με την ονομασία «Μύκονος», λόγω των αρκετών περιπτώσεων που έχουν καταγραφεί στο νησί των ανέμων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η ομάδα κρούσης που θα δημιουργηθεί θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • 10μελείς ομάδες κρούσης (ΕΛ.ΑΣ.-Λιμενικό-Αρχής Διαφάνειας-υπουργείο Ανάπτυξης-Γεν.Γραμ.Πολ. Προστασίας)
  • Ασύρματες κάμερες ζωντανής μετάδοσης
  • Drones περιπολιών
  • Κέντρο επιχειρήσεων
  • «Τράπεζα» συλλογής πληροφοριών
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Μύκονο έχουν τοποθετηθεί 40 ασύρματες κάμερες στα σοκάκια, ενώ έχουν επιστρατευτεί 15 drones που θα πετούν πάνω από ύποπτα σημεία και θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων έτσι ώστε αν όντως διαπιστωθεί ότι διοργανώνεται κορονοπάρτι να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση.

Αντίστοιχες ενέργειες αναμένονται και σε άλλα νησιά, όπως η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Πάρος, με βίλες, ταράτσες και πεζόδρομους να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, καθώς σε αυτά τα μέρη παρατηρείται η διοργάνωση αρκετών