Από το αεροδρόμιο των Μεγάρων όπου εργαζόταν ως πιλότος ελικοπτέρων ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν που βρήκε μαρτυρικό θάνατο μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, εκτιμά ο εκπαιδευτής του 32χρονου ότι έμαθαν οι δολοφόνοι της την πληροφορία για την ύπαρξη μεγάλου χρηματικού ποσού. Μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ο φίλος και εκπαιδευτής του 32χρονου πιλότου είπε χαρακτηριστικά:

«Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι μπορεί η πληροφορία ότι υπάρχουν χρήματα να έφυγε από το αεροδρόμιο των Μεγάρων. Έμαθα από όλους όσοι γνώριζαν τον Μπάμπη στο αεροδρόμιο ότι ετοιμαζόταν να αγοράσει οικόπεδο. Οι άνθρωποι δεν είχαν τίποτα μυστικό, λέγανε “θα πάρουμε οικόπεδο να φτιάξουμε το δικό μας σπίτι”. Το γνώριζε πολύς κόσμος αυτό».

Τρεις οι δράστες και στις δύο ληστείες 

Ο ίδιος, μάλιστα, προκάλεσε εξαιρετική εντύπωση καθώς δήλωσε ότι πριν από 3 χρόνια αυτός και η σύζυγός του είχαν πέσει θύματα άγριας ληστείας στο σπίτι τους στο Αλεποχώρι Μεγάρων, που είχε εκπληκτικές ομοιότητες με τη φονική ληστεία στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με την εξιστόρησή του, το βράδυ της 17ης Ιουλίου 2018 εισέβαλαν στο σπίτι του τρεις κουκουλοφόροι ρωτώντας «πού είναι τα λεφτά;».

Και στις δύο ληστείες οι τρεις δράστες ήταν ηλικίας περίπου 35 χρόνων, βασάνισαν τα θύματά τους (στην περίπτωση των Γλυκών Νερών μέχρι θανάτου), κακοποίησαν τα σκυλιά κι έμειναν στο χώρο για πάνω από μία ώρα χωρίς να αφήσουν ίχνη DNA ή αποτυπώματα. Επίσης δεν ήταν σεσημασμένοι κι έτσι οι ληστές του Αλεποχωρίου ουδέποτε συνελήφθησαν. Την ίδια ώρα, ο αρχηγός και στις δύο περιπτώσεις ήταν κοντός με περιττά κιλά, μιλούσε καλά ελληνικά, αλλά χρησιμοποιούσε και αλβανικές λέξεις.

«Ο τρόπος δράσης είναι ακριβώς ο ίδιος. Με τη διαφορά ότι σε εμένα μπήκαν κρατώντας κλομπ, ενώ στον Μπάμπη πήγαν με πιστόλια. Η γυναίκα μου πάλεψε μαζί τους και κατέβασε τη μάσκα του αρχηγού. Είδαμε το πρόσωπό του. Στρογγυλό πρόσωπο με μάτια μελιά, φορούσε γάντια χειρουργικά, με το λαιμό σχεδόν κολλημένο στο σώμα και παχύς. Μέτριο ανάστημα, γύρω στο 1,70 μ., μαλλιά κουρεμένα. Απ’ ό,τι μου είπε ο Μπάμπης είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση, καρμπόν. Χτύπησε το κινητό του αρχηγού και άκουσα να μιλάνε, ο τσιλιαδόρος θα ήταν μάλλον που του είπε να κάνει πιο σύντομα, γιατί ήταν καλοκαίρι και περνούσαν αυτοκίνητα. Άκουσα μια - δυο αλβανικές λέξεις που τις είχα μάθει πηγαίνοντας στα Τίρανα με το ελικόπτερο. Και ο Μπάμπης είπε ότι χτύπησε και το τηλέφωνο, άρα ο τσιλιαδόρος τον κάλεσε. Ο αρχηγός τους είναι θρασύδειλος και μισογύνης. Ό,τι έκανε στην Καρολάιν, που την έπνιξε κλείνοντάς της μύτη και στόμα, το έκανε και στη γυναίκα μου, ακριβώς το ίδιο.

‘’Σκοτώστε την την παλιοπου…” φώναξε κι εμένα μου είπε “η δουλειά μας είναι να ληστεύουμε και να σκοτώνουμε’’. Η γυναίκα μου πρόλαβε κι αντέδρασε, τον δάγκωσε, του κατέβασε τη μάσκα και αυτοί άρχισαν να τη χτυπάνε με τα ξύλα, ώσπου κατέληξε στο ΚΑΤ που επί μία εβδομάδα δεν ξέραμε αν θα ζήσει. Όλα αυτά τα είπα στον Μπάμπη, που τα ανέφερε στην ομάδα που κάνει την έρευνα, τα είπα κι εγώ τηλεφωνικά στην Ασφάλεια της Παιανίας».

Παρακολουθούσαν τις κινήσεις του ζευγαριού 

Ο εκπαιδευτής της Πολιτικής Αεροπορίας που δραστηριοποιούνταν επίσης στο αεροδρόμιο Μεγάρων δήλωσε ότι οι δράστες κρύβονταν σε ένα γειτονικό, εξοχικό σπίτι και παρακολουθούσαν τις κινήσεις του ζευγαριού. «Γνώριζαν πότε θα κλείσουμε τα ρολά. Ήρθαν από τα δεξιά και κινήθηκαν σε αθέατα σημεία στο σκοτάδι. Αφού πήραν τα 1.100 ευρώ από το παντελόνι μου, ζητούσαν και άλλα χρήματα. Έφυγαν όταν βρήκαν και τα χρυσαφικά. Κακοποίησαν το σκυλί για να το ακινητοποιήσουν. Με τη γυναίκα μου είδαμε διακόσιες πενήντα φωτογραφίες σεσημασμένων, όπως και ο Μπάμπης, αλλά δεν αναγνωρίσαμε κάποιον» είπε.

«Με πήγαν στον καναπέ με δεμένα τα χέρια και τα πόδια με tire up και ένα χαλί στο κεφάλι για να μη βλέπω. Έκατσαν μία ώρα στο σπίτι. Όταν έφυγαν, κατάφερα να λυθώ, γιατί αν δεν το έκανα η γυναίκα μου που την είχαν χτυπήσει με ξύλα θα πέθαινε από αιμορραγία». Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή της συζύγου:

«Άρχισα να φωνάζω και να καλώ σε βοήθεια. Μου έκλεισαν το στόμα, με πέταξαν κάτω από τον καναπέ και με έσυραν για δώδεκα μέτρα. Εκεί με χτυπούσαν με κλωτσιές στο σώμα και στο πρόσωπο. Την ίδια ώρα ο αρχηγός φώναζε σε έναν από τη συμμορία: «Γιώργο, σκότωσέ τη, σκότωσε την π…». Πέρασα 22 ημέρες στο ΚΑΤ σοβαρά τραυματισμένη» ανέφερε τρέμοντας.

Πολύ κοντά στους αλβανικής καταγωγής διαρρήκτες

Πολύ κοντά στην ταυτοποίηση του ανθρώπου που με τα ίδια του τα χέρια σκότωσε τη νεαρή μητέρα φαίνεται πως βρίσκονται οι αξιωματικοί της Αστυνομίας που ερευνούν τη φονική ληστεία των Γλυκών Νερών. Μάλιστα έχουν ταυτοποιήσει το δράστη σε ποσοστό που φτάνει μέχρι και το 80%. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι τρεις δράστες φέρονται να είναι αλβανικής καταγωγής, καθώς ο 32χρόνος πιλότος κατάφερε να πιστοποιήσει στις Αρχές ότι η ξένη γλώσσα που άκουσε να μιλάνε μεταξύ τους ήταν αλβανικά.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στη «μεζονέτα του τρόμου» έχει βρεθεί αποτύπωμα παπουτσιού που ανήκει σε έναν από τους δράστες και εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Έχει δει 150 φωτογραφίες σεσημασμένων
 

Ο σύζυγος της άτυχης Καρολάιν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φέρεται να έχει δει 150 φωτογραφίες σεσημασμένων, διαδικασία που περιόρισε σημαντικά τη λίστα των υπόπτων. Οι Αρχές επίσης αναζητούν τρία ύποπτα αυτοκίνητα που κινούνταν στην περιοχή, ενώ εξετάζονται και οι διαρροές πληροφοριών από τη φερόμενη ως ψυχολόγο της 20χρονης Καρολάιν, Ελένη Μυλωνοπούλου, οι αποκαλύψεις της οποίας προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Με επιστολή τους, αμέσως μετά την πρώτη τηλεοπτική της συνέντευξη, οι Έλληνες ψυχολόγοι αμφισβήτησαν ανοιχτά την ιδιότητά της και πλέον της ζητούν να παρουσιάσει το πτυχίο της από Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, καθώς και την άδεια άσκησης επαγγέλματος, με το τελεσίγραφό τους να λήγει σήμερα, οπότε και θα ακολουθήσουν τη νομική οδό.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time