«Διαβατήριο» ελευθερίας έδωσε νόμος του ΣΥΡΙΖΑ σε πατέρα «σάτυρο», που καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη 9 ετών και 8 μηνών, κατηγορούμενος ότι υποχρέωνε σε ακατονόμαστες πράξεις τα δύο ανήλικα παιδιά του, ηλικίας 8 ετών το κοριτσάκι του και 7 ετών το αγοράκι του. Οι αλλαγές που έφερε στον νέο Ποινικό Κώδικα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέποντας την αιμομιξία από κακούργημα σε πλημμέλημα, οδήγησαν εκτός φυλακής τον κατηγορούμενο, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί συνολικά σε κάθειρξη 45 ετών, την οποία και εξέτιε επί οκτώ χρόνια.


Προέβη σε σεξουαλικές πράξεις


Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έριξε αυλαία στην πολύκροτη δίκη του ανθρώπου ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, κατηγορούμενος ότι τον Αύγουστο του 2013, στις καλοκαιρινές διακοπές με την 8χρονη κόρη και τον 7χρονο γιο του, προέβη σε σεξουαλικές πράξεις «προς διέγερση της γενετήσιας επιθυμίας του»! Κι ενώ το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε βαριά ποινή, με τον νέο Ποινικό Κώδικα της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν μονόδρομος για τους δικαστές του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου η πολύ επιεικέστερη αντιμετώπιση του κατηγορουμένου, στον οποίο επεβλήθη ποινή 9 ετών και 8 μηνών, την οποία είχε ήδη εκτίσει... Αποτέλεσμα ήταν να αποφυλακιστεί, καθώς είχε παραμείνει στη φυλακή περισσότερο από οκτώ χρόνια. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, καθώς φέρεται να είχε υποδειγματική συμπεριφορά στη φυλακή. Ο συνήγορός του ζήτησε από το δικαστήριο την αναγνώριση και δεύτερου ελαφρυντικού, που συνίσταται στη μη εύλογη χρονική διάρκεια της δίκης, ισχυριζόμενος ότι πέρασαν περισσότερα από 8 χρόνια για να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Η εισαγγελέας αντέτεινε ότι την ευθύνη για την καθυστέρηση είχε πρώτιστα ο κατηγορούμενος, καθώς ζήτησε τρεις φορές αναβολή της δίκης.


Ο Ποινικός Κώδικας επί ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε αιμομιξία σε πλημμέλημα


Ο νέος Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019 μετέτρεψε την αιμομιξία από κακούργημα σε πλημμέλημα, ενώ απογύμνωσε και άλλα αδικήματα σεξουαλικής βίας από την κακουργηματική τους μορφή! Το Αρθρο 345 του παλιού Ποινικού Κώδικα τιμωρούσε την αιμομιξία ως κακούργημα, με ποινές κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών, εάν το θύμα δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του, και με κάθειρξη μέχρι 10 χρόνια εάν είχε συμπληρώσει το 15ο, αλλά όχι το 18ο έτος. Επιβαλλόταν φυλάκιση μέχρι 2 έτη εάν ο παθών ήταν πάνω από 18 ετών.