Τρέχουν να εμβολιαστούν οι νέοι ηλικίας 25-29 ετών, καθώς έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό αμέσως μόλις άνοιξε η πλατφόρμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το απόγευμα της Πέμπτης αριθμός των ραντεβού προσέγγισε τα 70.984 εκ των οποίων 50.188 αφορούν στο εμβόλιο της Pfizer, 10.724 σε εκείνο της Moderna και 10.072 στο μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα άνοιξε για τους πολίτες μεταξύ 25 και 29 ετών το πρωί της Πέμπτης, παρέχοντας τη δυνατότητα ραντεβού με ένα από τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson.

Ανοίγουν πάνω από 400.000 νέα ραντεβού εμβολιασμού


Όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείαςανοίγουν από 420.300 ραντεβού με τα εμβόλια της Pfizer, της Johnson & Johnson και της Moderna.

Πιο αναλυτικά, 240.000 ραντεβού για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, 96.300 για το εμβόλιο της Johnson & Johnson και 84.000 για το εμβόλιο της Moderna. Τα ραντεβού αυτά αφορούν τόσο την ηπειρωτική, όσο και τη νησιωτική Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατ’ οίκον

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας στο τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών, ο οποίος θα γίνει με τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών και θα χρησιμοποιηθεί γι' αυτόν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson.

Πακέτο προνομίων για τους εμβολιασμένους

Κυβέρνηση και ειδικοί εξετάζουν με κάθε λεπτομέρεια το πως θα μπορέσει να παράσχει διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους.

Τα σενάρια που υπάρχουν είναι αρκετά, ξεκινούν από τα self test και φτάνουν μέχρι την ελεύθερη είσοδο σε διάφορους χώρους. Μάλιστα, κάποιοι έχουν φέρει στο τραπέζι και την πρόταση οι πλήρως εμβολιασμένοι να μπορούν να κυκλοφορούν σε εξωτερικούς χώρους χωρίς τη χρήση μάσκας. Η πρόταση αυτή πάντως εάν υιοθετηθεί θα αφορά το επόμενο διάστημα και μόνο όταν θα έχει χτιστεί ένα ικανό ποσοστό ανοσίας της αγέλης και ταυτόχρονα έχουν πέσει οι δείκτες της πανδημίας, όπως ο καθημερινός αριθμός των κρουσμάτων και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Πάντως, μόνο και μόνο που έχει ξεκινήσει αυτή η συζήτηση περί προνομίων, λειτουργεί θετικά στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες που σπεύδουν να εμβολιαστούν.

Όσο αφορά στα σενάρια που θα αφορούν τους πλήρως εμβολιασμένους είναι τα εξής:

-Να επιτρέπεται η ελεύθερη είσοδος εμβολιασμένων στην εστίαση και στους κλειστούς χώρους

-Να μην υπάρχει υποχρέωση για αυτοδιαγνωστικό τεστ κάθε εβδομάδα

-Να δοθούν διευκολύνσεις στις μετακινήσεις, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας, όπως για παράδειγμα το να μην υποβάλλονται οι εμβολιασμένοι σε rapid test.

-Να μπορούν εισέρχονται χωρίς τεστ σε διάφορους χώρους, όπως γήπεδα ή πολιτιστικές εκδηλώσεις