ΔΟΥ_Κοζανης
Ελλάδα

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των θυμάτων από την επίθεση 45χρονου με το τσεκούρι - Με χτυπούσε και σκέφτηκα ότι δεν θα ξαναδω τα παιδιά μου

Τι δήλωσαν στο δικαστήριο

Μοιάζουν να έχουν βγει από ταινία δράσης ή ακόμα και θρίλερ οι περιγραφές των υπαλλήλων στη ΔΟΥ Κοζάνης ύστερα από την επίθεση του 45χρονου με τσεκούρι.
Κατά την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο της Φλώρινας το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως τεταμένο ενώ η ατμόσφαιρα βαριά φορτισμένη. Μάλιστα ο δράστης άρχισε να απευθύνεται στους μάρτυρες θέτοντάς τους και τα δικά του ερωτήματα.

Η υπάλληλος της Εφορίας Κοζάνης η οποία δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα από το δράστη με το τσεκούρι και αντιστάθηκε με σθένος μέχρι τη στιγμή που ο δράστης αφοπλίστηκε από τον διευθυντή της ΔΟΥ Κοζάνης περιέγραψε τα όσα έζησε στο κτίριο.

«Ο δράστης με πρόλαβε στον διάδρομο. Εκείνη τη στιγμή που με χτυπούσε σκέφτηκα ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου και έγινα θηρίο. Άρχισα να τον χτυπάω με τα πόδια. Αν δεν πάλευα, σήμερα δεν θα ήμουν εδώ. Ήρθε ο διευθυντής και μου είπε “σήκω φύγε”. Ήρθε το ΕΚΑΒ και με παρέλαβε. Το πρώτο χτύπημα ήταν στην πλάτη, μετά στο κεφάλι, στο τέταρτο γύρισα και του έπιασα το τσεκούρι. Τον δράστη δεν τον είχα ξαναδεί, δεν ήταν φορολογούμενος στη ΔΟΥ Κοζάνης. Μου είπαν στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ότι δεν έχουν ξαναδεί Μεσαιωνικά χτυπήματα. Το παιδί μου δεν μου μιλούσε, ήταν θυμωμένο, γιατί της είπα ψέματα και τα είδε όλα στην τηλεόραση. Βρίσκεται υπό ψυχιατρική παρακολούθηση και ψυχολογική υποστήριξη».

Ιδιαίτερα συγκινημένη η Δώρα Πλιατσίδου, η εφοριακός που έχασε το ένα της μάτι από την επίθεση (την οποία και δέχθηκε δεύτερη, αμέσως μετά τα χτυπήματα του δράστη στον άτυχο Πέτρο Ξανθόπουλο), κατέθεσε στο δικαστήριο πως «τον άκουσα να λέει πως “είμαι τρελός εγώ, άλλος έχει σειρά τώρα”. Θυμάμαι τη μυρωδιά του αίματος και τα χέρια μου να γλιστράνε από το αίμα».

«Είδα την αποφασιστικότητα της να ζήσει και εκεί σταμάτησα»

Ο 46χρονος δράστης αφού πήρε τον λόγο, αμφισβήτησε τον αριθμό των χτυπημάτων και ρώτησε την υπάλληλο της εφορίας: «Όταν έπιασες το τσεκούρι, έκανα κάποια άλλη προσπάθεια να σε ξαναχτυπήσω; Την κοίταξα στα μάτια. Είδα την αποφασιστικότητα της να ζήσει και εκεί σταμάτησα…»