Στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στέφονται οι διεθνείς προβολείς την ερχόμενη Πέμπτη, με αφορμή το πολυσυζητημένο το fashion show του γαλλικού oίκου Dior.

Η ελληνική παραδοσιακή χειροτεχνία, οι αρχαιοελληνικές αξίες του φωτός (Phos) και της ομορφιάς (Kallos) και τα στοιχεία νεωτερικότητας παντρεύονται στη συλλογή του οίκου με τίτλο «Dior Cruise Collection», σε ένα υπερθέαμα στον χώρο όπου αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Παράλληλα, από τις 14 Ιουνίου ξεκίνησε η φωτογράφιση του οίκου Dior στην Ακρόπολη, με τα έσοδα των εφορειών αρχαιοτήτων να υπολογίζονται σε περισσότερα από 200.000 ευρώ.

diot
Από την επίδειξη του Dior στην Ακρόπολη το 1951
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διεθνής οίκος μόδας έχει πραγματοποιήσει φωτογράφιση στην Ακρόπολη και το 1951. Σήμερα, το φαντασμαγορικό event που υπόσχεται ο γαλλικός κολοσσός είναι εμπνευσμένο από την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση κι από τον αγώνα για ελευθερία με αναφορές στον ρόλο του ελληνικού πνεύματος στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού και των αξιών της ανθρωπότητας.

Την τιμητική τους θα έχουν Ελληνες δημιουργοί από ολόκληρη την επικράτεια που συνεργάστηκαν με τον γαλλικό οίκο μόδας και σχεδίασαν τη συλλογή «Dior Cruise Collection», η οποία φέρει την υπογραφή «Made in Greece».

Το λαμπερό υπερθέαμα θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσα και από το live streaming στα social media του γαλλικού Οίκου.

Μετάδοση μέσω live streaming σε όλο τον κόσμο

Εκατομμύρια τηλεθεατές και χρήστες κοινωνικών δικτύων σε όλο τον πλανήτη θα έχουν την ευκαιρία, μαζί με τους 400 προσκεκλημένους του Οίκου που θα φθάσουν στο Καλλιμάρμαρο από κάθε γωνιά της γης, να θαυμάσουν μέσα από την «Made in Greece» ειδική κολεξιόν, την άριστη τεχνογνωσία (craftsmanship) των Ελλήνων που μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά στο πέρασμα των χρόνων και την υπεροχή της ελληνικής χειροτεχνίας.

O γαλλικός κολοσσός τιμά τους Έλληνες τεχνίτες  - Συνεργασία με εγχώριους σχεδιαστές

Τα τοπικά παραγόμενα δημιουργήματα υψηλής ραπτικής, που θα ετοιμαστούν από δημιουργούς που ζουν και εργάζονται στο Άργος, στην Καλαμάτα, στο Σουφλί και σε άλλες περιοχές της χώρας, θα συνδυάζουν τη συναρπαστική Ιστορία, τον πολιτιστικό πλούτο και την εξαιρετική τεχνογνωσία της Ελλάδας, έχοντας στο επίκεντρο τις περιφερειακές τέχνες, από την ύφανση ως το κέντημα, το μετάξι ως τα κεραμικά, τα χαλιά ως τα κοσμήματα.
Την ίδια δυνατότητα, θα έχουν το βράδυ της Πέμπτης και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας που θα μπορούν να δουν ζωντανά τη φαντασμαγορική εκδήλωση που τιμά την Ελλάδα, στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και στον ιστορικό θερινό κινηματογράφο Cine Paris στην καρδιά της Πλάκας.

Το defile στο Καλλιμάρμαρο και οι φωτογραφήσεις που θα ακολουθήσουν στους αρχαιολογικούς χώρους (Ακρόπολη, Ηρώδειο, Ναός του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά, Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και Ναός του Δία στη Νεμέα) αποκαλύπτουν τελικά την ομορφιά, το βάθος και την ακτινοβολία του ελληνικού πολιτισμού και τα μεταδίδουν στις νεότερες γενιές, σε όλο τον πλανήτη.