Στο «Λαϊκό» ανα δύο, τρία χρόνια «βρέχει» άδεια πορτοφόλια από την οροφή και στο «Παίδων» Πεντέλης, 7 η ώρα το απόγευμα, ληστής προσποιούμενος τον… συντηρητή τράπεζας, έκοβε ανενόχλητος με τροχό αυτό το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων που βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο και αν δεν τον είχε υποψιαστεί ο ηλεκτρολόγος του κτιρίου, θα έφευγε, ανενόχλητος, το πιθανότερο, με τις κασετίνες γεμάτες χρήματα.

Συχνά τα «κρούσματα» κλοπών

Το συγκεκριμένο ΑΤΜ, όχι μόνο είναι εντός του νοσοκομείου αλλά βρίσκεται και δίπλα στα γραφεία της διοίκησης. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, ο χώρος αποκλείστηκε με κορδέλες από αστυνομικούς οι οποίοι έφτασαν για να ελέγξουν για τυχόν αποτυπώματα και άλλα στοιχεία, όσο αναμένονταν και οι υπάλληλοι της τράπεζας, προκειμένου να ελέγξουν μη τυχόν και ο ληστής, πρόλαβε να πάρει χρήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον θρασύτατο ληστή, δεν τον απασχόλησε διόλου ο θόρυβος από τον τροχό που έκοβε το ΑΤΜ, γνωρίζοντας ότι θα του πάρει αρκετό χρόνο, κι ας βρισκόταν σε κοινή θέα. Φορούσε μάσκα, για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του και συνέχισε να κάνει τη δουλειά του ατάραχος, εν’ όσο τριγύρω του κυκλοφορούσε κόσμος.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα δεκάδες άλλα που έχουν σημειωθεί εντός νοσοκομείων, είτε μικροκλοπές, είτε άλλα, σοβαρότερα. Μόλις λίγα 24ωρα πριν, τα 18 κλεμμένα πορτοφόλια που έπεσαν από την ψευδοροφή τουαλέτας στο Λαϊκό νοσοκομείο, προκάλεσαν αίσθηση, πόσο μάλλον, η διαπίστωση ότι η ίδια κρυψώνα είχε χρησιμοποιηθεί για ακόμη… 23 άδεια πορτοφόλια, λίγα χρόνια πριν.

Ο συντηρητής – μαϊμού όπως τελικά αποδείχθηκε, κατάφερε να εξαφανιστεί, ωστόσο, μένει να διαπιστωθεί, εάν οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του νοσοκομείου, το οποίο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ διαθέτει μόλις έναν φύλακα ανά βάρδια, που βρίσκεται μονίμως στην πύλη.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ