Για τη σύσταση της επιτροπής εμβολιασμών να μην γίνονται τα εμβόλια της AstraZeneca στους κάτω των 60 ετών τοποθετήθηκε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, κάνοντας έκκληση να δοθούν σαφείς οδηγίες στον κόσμο.

Η ίδια, μιλώντας στο Mega και την εκπομπή LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι όποιος έχει κάνει την πρώτη δόση του εν λόγω εμβολίου θα πρέπει να προχωρήσει και στη δεύτερη.

«Όταν αλλάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα πρέπει να δίνονται σαφείς οδηγίες από την Επιτροπή, γιατί δεν απευθύνεται σε γιατρούς αλλά σε απλό κόσμο που τον τελευταίο καιρό το μόνο που ακούει είναι για θρομβώσεις. Ο κόσμος αυτός λογικά προβληματίστηκε, λογικά από χθες βρίσκεται σε πανικό. Λαμβάνουμε συνέχεια μηνύματα από χθες μέχρι σήμερα που δεν περιγράφονται, ούτε όταν ξεκίνησε η κατάσταση με την Covid δεν είχε γίνει αυτό» υπογράμμισε η κ. Παγώνη.

Τόνισε μάλιστα ότι «θα πρέπει άμεσα η Επιτροπή να δώσει σαφείς οδηγίες στον απλό κόσμο μετά από αυτό που έγινε χθες».

«Όσοι έχουν κάνει την 1η δόση με AstraZeneca και δεν είχαν θέμα θρόμβωσης ή θρομβοπενίας, καλό θα είναι η 2η δόση να γίνει από το ίδιο εμβόλιο, γιατί αν στη β φάση του εμβολίου υπάρχει πρόβλημα, αυτό έχει παρατηρηθεί σε 1,3% περίπτωση ανά 1 εκατ. εμβολιασμών, το οποίο στατιστικά είναι ασήμαντο» υποστήριξε.

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι 470.000 πολίτες περιμένουν να λάβουν τη 2η δόση του εμβολίου και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πανικό.

«Έχουν ακυρωθεί πολλά εμβόλια κάτι που θα πάει πίσω το θέμα του σχεδιασμού των εμβολιασμών. Αν πηγαίνουμε πίσω αντί μπροστά, τα πράγματα δε θα πάνε καλά. Για εμάς το να ακυρώνονται εμβολιασμοί σημαίνει ότι θα πάμε πίσω στο θέμα του σχεδιασμού των εμβολιασμών και στην επίτευξη ανοσίας 75 με 80% τέλος Αυγούστου», κατέληξε η πρόεδρος.