Για «προσχεδιασμένο έγκλημα» έκανε λόγο ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ., Επίτιμος Πρόεδρος Αξιωματικών Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, αναφορικά με τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, μετά τη σοκαριστική ομολογία του συζύγου που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Μιλώντας στον «ΑΝΤ1», ο κ. Κατερινόπουλος είπε ότι το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο, «δεν ήταν της τελευταίας στιγμής. Δεν ήταν ένας καβγάς που πάνω εκεί την σκότωσε».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Κατερινόπουλος, το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε όταν βγήκε στη δημοσιότητα ότι παρακολουθούσαν το ζευγάρι ψυχολόγοι.

Παράλληλα, τόνισε ότι τον δράστη πρόδωσε η γλώσσα του σώματος. «Τα μάτια του έλεγαν άλλα από αυτά που έλεγε ο ίδιος. Ήταν θέμα χρόνου να ηρεμήσει η ψυχή της Καρολάιν αλλά και η μητέρα της που ζητούσε απαντήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κατερινόπουλος χαρακτήρισε μάλιστα τον 32χρονο πιλότο «καλό ηθοποιό που όπως στις παλιές ελληνικές ταινίες, επικαλείται το καλό του παιδιού του», αναφερόμενος στη δικαιολογία που εκστόμισε όσον αφορά το γιατί δεν ομολόγησε αμέσως το έγκλημα.

Το χρονικό της ομολογίας

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από την πολύωρη κατάθεσή του στη ΓΑΔΑ, αφότου είχε μεταφερθεί εκεί από την Αλόννησο, όπου βρισκόταν για το μνημόσυνο της άτυχης Καρολάιν, ο πιλότος ομολόγησε την πράξη του το βράδυ της Πέμπτης. Τις τελευταίες ώρες, ο ίδιος εξεταζόταν με την ιδιότητα του βασικού υπόπτου, καθώς τα στοιχεία των Αρχών δεν «έδεναν» το σενάριο της ληστείας που είχε υποστηρίξει ο ίδιος.

Τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η αστυνομία ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να τα αντικρούσει. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 32χρονος πιλότος ισχυρίζεται ότι η νεαρή γυναίκα του τού είπε ότι ήταν αποφασισμένη να πάρει το παιδί και να τον εγκαταλείψει. Όπως ανέφερε, την έπνιξε με το μαξιλάρι έπειτα από έντονο καυγά που υπήρχε μεταξύ τους. Στην ερώτηση δε, γιατί δεν το είπε μέχρι σήμερα και έπαιξε όλο αυτό το «θέατρο» απάντησε ότι το έκανε γιατί φοβήθηκε για την κατάληξη του παιδιού του που θα έμενε και χωρίς τον πατέρα του.