Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από την αποκάλυψη για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, καθώς ο σύζυγός της, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος ομολόγησε ότι εκείνος ήταν αυτός που τη σκότωσε. Ο 32χρονος  οδηγήθηκε στην Ευελπίδων -φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο-, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία από τον ανκριτή για την Τρίτη, στις 10 το πρωί, ώστε οι δικηγόροι του να μελετήσουν την δικογραφία και να καταθέσουν υπόμνημα.

Σοκαρισμένη η χώρα από την ομολογία

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, αφού ζητά συγγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσε, αναγνωρίζει κι ο ίδιος πως αυτό δεν έχει καμιά αξία πια. «Αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται» αναφέρει χαρακτηριστικά και κάνει λόγο για επιθετική συμπεριφορά της Καρολάιν, περιγράφοντας καρέ – καρέ τη δολοφονία. «Η Καρολάιν συνέχισε να τινάζεται, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται» ισχυρίζεται.

Εκείνη τη στιγμή, όπως λέει, τα έχασε, και για ακόμη μια φορά «βάζει μπροστά» το ενός έτους παιδί τους. «Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ό,τι έκανα μετά, το έκανα για να μη χάσει η Λυδία και τον πατέρα της».

Μάλιστα, αποκαλύπτει πως σκέφτηκε να εξαφανίσει το πτώμα της, ενώ σκότωσε το σκύλο για να φανεί αληθοφανές.«Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της. Για να φανεί αληθοφανές έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δεν θα πίστευε ότι θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί. «Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ό,τι έκανα μετά, το έκανα για να μη χάσει η Λυδία και τον πατέρα της».


Τα στοιχεία κλειδιά για την εξιχνίαση

Τα πέντε στοιχεία που οδήγησαν στην αποκάλυψη των πραγματικών γεγονότων που συνέβησαν στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Όπως τόνισε ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος» οι πρώτες επιφυλάξεις για τη «ληστεία» είχαν να κάνουν με τους «αόρατους δράστες», οι οποίοι δεν άφησαν ίχνη σε κάμερες και στη σάρωση των κινητών τηλεφώνων της περιοχής.

Παράλληλα, οι ειδικοί εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι οι δράστες κράτησαν ασφυκτικά την Καρολάιν επί αρκετά λεπτά, ενώ σε αρκετά λιγότερο χρόνο θα μπορούσαν να την είχαν αφήσει λιπόθυμη. Επίσης, το γεγονός ότι ο 32χρονος πιλότος υποστήριξε ότι ο ίδιος λιποθύμησε επί περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια ανέκτησε τις αισθήσεις του μόνος του, κάτι που δεν είναι εύκολο.

Ακόμα, στο μικροσκόπιο μπήκε το γεγονός ότι οι δράστες έψαξαν επιλεκτικά το σπίτι για χρήματα, ενώ εγκατέλειψαν τα κινητά του ζευγαριού, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν.

Σοκ και οργή για τη δολοφονία στην Αλόννησο

Κάτοικοι της Αλοννήσου κάνουν έναν σταυρό πάνω από το μνήμα της Καρολάιν. Με θλίψη αλλά και οργή δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι ο άνθρωπος που την σκότωσε και σκηνοθέτησε τη δολοφονία της ήταν ο ίδιος ο σύζυγός της. «Ακόμα και τώρα, βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι δεν έχει γίνει αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί να είναι αλήθεια αυτό το πράγμα».

Ανάβουν ένα κεράκι στην μνήμη της. Στην Καρολάιν που τόσο άδικα και απάνθρωπα κόπηκε το νήμα της ζωής της μόλις στα 20 της χρόνια πλάι στο 11μηνο κοριτσάκι της. «Ένα παιδί 20 χρονών να λιώνει εκεί; Δεν είναι κρίμα; Τι άλλο; Για αυτή τη μάνα τι άλλο χειρότερο;».

Τι προβλέπεται για την επιμέλεια του παιδιού

Το 11 μηνών κοριτσάκι, είναι από τις πιο τραγικές φιγούρες του στυγερού αυτού εγκλήματος. Το πτώμα της 20χρονης Καρολάιν, βρέθηκε δίπλα στο μωρό, το οποίο ήταν σε κατάσταση σοκ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Όπως προκύπτει από το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα η εισαγγελία ανηλίκων μπορεί να αναθέσει την επιμέλεια του βρέφους είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά.

Όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, θα πρέπει πριν από αυτό να έχει προηγουμένως διατάξει τη διενέργεια έρευνας ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και στις δύο περιπτώσεις.



Τα σημάδια που «κάρφωσαν» την ενοχή του

Για τα όσα «μαρτύρησε» η παρουσία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στις κάμερες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν μίλησε στο LIVE NEWS ο ιδρυτής ινστιτούτου γλώσσας σώματος και ανίχνευσης ψεύδους Μάριος Βογιατζής.

Όπως τόνισε ο κ. Βογιατζής η συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από τα πρώτα βίντεο του φάνηκε προβληματική. «Στη συνέχεια και αφού ασχολήθηκα, έστειλα τα βίντεο σε ένα δίκτυο συνεργατών, για να έχουμε συνολική εικόνα» ανέφερε ο ιδρυτής ινστιτούτου γλώσσας σώματος και ανίχνευσης ψεύδους και σημείωσε πως δεν υπήρχε συμβατότητα του περιστατικού με τη στάση που τηρούσε ο σύζυγος της Καρολάιν.

«Από την αρχή ήταν λοιπόν προφανές ότι δεν υπήρχε τέτοια εικόνα. Αυτός ο άνθρωπος βίωσε 2-3 ώρες αυτή τη διαδικασία, του σκότωσαν τη γυναίκα και περιμέναμε άλλη εικόνα από αυτόν» υπογράμμισε ο κ. Βογιατζής, προσθέτοντας πως «υπήρχε πλήρης έλλειψη συναισθήματος λύπης και θυμού».

«Στη συνέχεια -και αυτό ήταν red flag για εμάς- ήταν μια υπερβολική συμπάθεια για την Αστυνομία και ανέφερε συνεχώς “τα παδιά θα τους βρουν”, δεν είχε κανένα θυμό για τους δράστες, ενώ σε κανένα σημείο δεν ανέφερε το όνομα της γυναίκας του» συμπλήρωσε ο ιδρυτής ινστιτούτου γλώσσας σώματος και ανίχνευσης ψεύδους.

Το χρονικό του εκλήματος

Είναι 12 το βράδυ. Το ζευγάρι με το παιδί τους βρίσκονται στο σαλόνι του σπιτιού. Το κλίμα είναι ηλεκτρισμένο. «Κάποια στιγμή πήγα να σηκώσω το μωρό και η αλήθεια είναι ότι έκανα μια άγαρμπη κίνηση. Η Καρολάιν εκνευρίστηκε και άρχισε να μου επιτίθεται φραστικά λέγοντας “πώς σηκώνεις το μωρό έτσι; Τι πατέρας είσαι εσύ;”». Αρχίσαμε να τσακωνόμαστε και λίγο μετά, ανέβηκε στη σοφίτα του σπιτιού για να κοιμηθεί» ανέφερε ο 32χρονος.

Μισή ώρα αργότερα ο 32χρονος ανεβαίνει και αυτός αγκαλιά με το μωρό στην σοφίτα. «Αρκετή ώρα αργότερα, πήρα το μωρό κι ανέβηκα. Το έβαλα στο πλάι της και ξύπνησε εκνευρισμένη. Μου είπε να πάρω το μωρό από το κρεβάτι. Της είπα «δεν θέλεις να κοιμηθούμε όλοι μαζί;» Τότε σηκώθηκε και με μια βίαιη κίνηση πέταξε το παιδί στην κούνια. Φοβήθηκα ότι θα κάνει κακό στο μωρό και την έσπρωξα πάνω στο κρεβάτι» συμπλήρωσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Η Καρολάιν αντιδρά. Ο διαπληκτισμός ανάμεσα στο ζευγάρι είναι έντονος. «Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. μου είπε ότι θα τα μαζέψει και θα φύγει από το σπίτι. Θόλωσα. Και προσπάθησα, όπως ήταν πάνω στο κρεβάτι, να της κλείσω το στόμα, να μην τα λέει αυτά» πρόσθεσε.

Ο 33χρονος έχει ακινητοποιήσει την Καρολάιν πάνω στο κρεβάτι. Η 20χρονη προσπαθεί να ξεφύγει από την φονική λάβη του. Αυτός δεν σταματά. «Έβαλα τα χέρια μου στη μύτη και στο στόμα της και μετά μια μπλούζα στο στόμα της. Αρχικά πίστεψα πως είχε λιποθυμήσει αλλά μετά κατάλαβα πως είχε πεθάνει» ανέφερε ο 33χρονος.

«Είπα ψέμματα για το παιδί μου»

Ο 33χρονος πιλότος παρά το έγκλημα που έχει διαπράξει μπροστά στα μάτια του παιδιού του δεν χάνει την ψυχραιμία του. Σαν επαγγελματίας δολοφόνος στήνει την σκηνή του εγκλήματος. Σκοτώνει μάλιστα και τον σκύλο της οικογένειας για να γίνει πιστευτός. «Όταν κατάλαβα πως η γυναίκα μου ήταν νεκρή άρχισα να σκέφτομαι πως πρέπει να στήσω τη ληστεία. Τον σκύλο τον σκότωσα για να κάνω το “σκηνικό” πιο πιστευτό. Eίχα κάνει πρόβα πώς θα δεθώ. Δεν υπήρχαν ποτέ χρήματα, ήταν κι αυτό δική μου επινόηση» υπογράμμισε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο 33χρονος θεωρεί ότι έχει σχεδιάσει το τέλειο έγκλημα. Φτιάχνει την ιστορία στο μυαλό του για τους τρεις αδίστακτους ληστές. Ανοίγει το παράθυρο του ισογείου για να δειξει από πού μπήκαν, ενώ πετάει την κάρτα μνήμης του κλειστού συστήματος παρακολούθησης στον βόθρο. Είναι έτοιμος για να δώσει την δική του μεγάλη παράσταση.

«Δεν πήρα ποτέ τηλέφωνο με τη μύτη μου. Την αστυνομία και την γειτόνισσα, την κάλεσα κανονικά, με τα χέρια μου. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν το παιδί μου. Είχα αποφασίσει στο μυαλό μου ότι θα μεγαλώσω εγώ το παιδί μου» πρόσθεσε ο πιλότος.

Ζήτησε συγγνώμη από τους αστυνομικούς

Ο 33χρονος μπροστά στους αστυνομικούς προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του. «Η γυναίκα μου ήταν ψυχικά ασταθής. Είχε πολλές και διαφορετικές διακυμάνσεις στη συμπεριφορά της. Πέντε ημέρες ήταν καλά και δύο ήταν στο «κόκκινο». Είχαμε καυγάδες για τη παραμικρή αφορμή. Γινόταν πιεστική και ήθελε τα πράγματα να γίνονται όπως εκείνη το επιθυμούσε» υποστήριξε.

Η συγγνώμη που ακούστηκε από το στόμα του δεν ήταν για το έγκλημα που έκανε. Την είπε στους αστυνομικούς που επί 37 ημέρες προσπαθούσαν να εξιχνιάσουν την υπόθεση. «Συγγνώμη που τόσο καιρό σας έλεγα ψέματα. Σκεφτόμουν το παιδί μου, που δεν ήθελα να μεγαλώσει χωρίς να έχει και τους δύο γονείς κοντά τους . Εσείς μου συμπεριφερθήκατε σαν αδέρφια και εγώ σας έλεγα ψέματα» ανέφερε.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα εναντίον του 33χρονου.

Τα κακουργήματα είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου, ενώ κατηγορείται επίσης για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας και της ψευδούς κατάθεσης κατ´ εξακολούθηση στις αρχές.