Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των αστυνομικών που έφτασαν πρώτοι στη μονοκατοικία στα Γλυκά Νερά την 11η Μαΐου 2021. Ο Χρήστος Βαρδίκος και ο Κλεάνθης Αντωνόπουλος, περιέγραψαν καρέ-καρέ τι αντίκρισαν όταν μπήκαν στη σοφίτα όπου και βρισκόταν νεκρή η Καρολάιν. Ο Χρήστος Βαρδίκος είναι ο αστυνομικός που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο όταν κυκλοφόρησε η φωτογραφία του με το 11 μηνών, τότε, βρέφος στην αγκαλιά αλλά και όταν περιέγραψε σειρά «Deep Blue» της ΕΛ.ΑΣ. τι συνέβη.

«Άκουσα φωνές να καλούν για βοήθεια»

Ο Χρήστος Βαρδίκος αναφέρει στην κατάθεση του ότι όταν έφτασε στο σημείο, συνάντησε τη γειτόνισσα του ζευγαριού, η οποία μιλούσε στο τηλέφωνο με τον -πλέον- κατηγορούμενο. «Άκουσα μια αντρική φωνή η οποία ακουγόταν σαν να είναι φιμωμένη, και η οποία φώναζε «βοήθεια» και μας καλούσε να σπάσουμε την πόρτα ώστε να μπούμε στο σπίτι» ανέφερε στην κατάθεση του.

Επίσης, ο Κλεάνθης Αντωνόπουλος ήταν ο πρώτος εκ των αστυνομικών που μπήκε στη σοφίτα και ανατριχιάζει με τις περιγραφές του.«Ανεβήκαμε προς τους πάνω ορόφους ερευνώντας ένα-ένα τα δωμάτια και καταλήξαμε στη σοφίτα. Αν θυμάμαι καλά πρώτος στη σοφίτα μπήκα εγώ. Μπαίνοντας είδα στο κρεβάτι του δωματίου μια γυναίκα να είναι μπρούμυτα δεμένη πισθάγκωνα με ένα ρούχο» αναφέρει, προσθέτοντας  πως «μισό πάνω στην γυναίκα και μισό στο κρεβάτι ήταν ένα μωρό το οποίο με κοίταζε χωρίς να κλαίει. Στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι αριστερά του κρεβατιού όπως κοιτάζουμε από την πόρτα υπήρχε ένας άντρας, ο οποίος ήταν δεμένος χειροπόδαρα με ένα λευκό σπάγκο, με μέτωπο στο κρεβάτι. Για να καταλάβετε καλύτερα τα χέρια και τα πόδια του άντρα ήταν δεμένα μαζί και προς το σώμα. Δεν ήταν δεμένα πίσω. Επίσης, υπήρχε μονωτική ταινία χρώματος καφέ δεμένη στο λαιμό αρκετές φορές, αρκετά σφιχτά στο στόμα τουλάχιστον 4-5 φορές και μια φορά περασμένη στα μάτια».

Ο κατηγορούμενος είχε ήδη βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο του και εκείνη τη στιγμή προσπάθησε να κάνει τους αστυνομικούς να πιστέψουν ότι ήταν σε…πανικό ενώ το πρώτο πράγμα που τους ρώτησε ήταν γιατί σκότωσαν τη γυναίκα του αφού τους είπε που ήταν τα…λεφτά. «Πλησίασα τον άντρα οποίος ήταν σε κατάσταση πανικού και με ένα σουγιά έκοψα προσεκτικά την ταινία, αρχικά, στο λαιμό και μετά στο στόμα. Μου έδωσε την εντύπωση πως, αν δεν του έβγαζα την ταινία, γρήγορα, μπορεί και να πέθαινε. Η ταινία από τα μάτια έπεσε μόνη της. Άφησα την ταινία δίπλα και ξεκίνησα να κόβω τον σπάγκο στα χέρια και στα πόδια με τον ίδιο σουγιά. Δίπλα απ’ το κεφάλι του άντρα υπήρχε ένα κινητό τηλέφωνο ανοιχτό. Μόλις τον έλυσα, σηκώθηκε και πήρε αγκαλιά το μωρό.Μας είπε ότι μπήκαν μέσα με όπλα τρεις άντρες , ο ένας κρατούσε πιστόλι και όλους περίστροφο, και του ζήτησαν λεφτά. Μας ρώτησε επίσης γιατί σκότωσαν τη γυναίκα του αφού τους είπε που είναι τα λεφτά» περιέγραψε ο αστυνομικός, ο οποίος πρόσθεσε πως όλα τα δωμάτια του σπιτιού ήταν ψαγμένα και ανακατεμένα.

Πώς βρέθηκε η Καρολάιν και το μωρό


Ο κ. Βαρδίκος περιγράφει την πρώτη εικόνα της 20χρονης που αντίκρυσε, λέγοντας πως είχε τυλιγμένο γύρω από το λαιμό της ένα γκρι ύφασμα ενώ πάνω στην πλάτη της βρισκόταν η κόρη της… «Η πόρτα της κρεβατοκάμαράς ήταν μισάνοικτή. Όταν μπήκαμε μέσα μπροστά μας είδαμε ένα κρεβάτι. Πάνω στο κρεβάτι υπήρχε μια γυναίκα, γυρισμένη και ξαπλωμένη μπρούμυτα, η οποία είχε τα χέρια της δεμένο πισθάγκωνα με μία γκρι ζακέτα. Γύρω από το λαιμό της είχε τυλιγμένο ένα γκρι ύφασμα, ενώ απ’ όσο καταλάβαμε δεν είχε τις αισθήσεις της. Πάνω στην πλάτη της γυναίκας υπήρχε ένα μωρό, το οποίο ήταν εν ζωή. Η γυναίκα φορούσε μόνο το εσώρουχο της ενώ το μωρό ηταν ήσυχο και δεν έκλαιγε» αναφέρει στην κατάθεση του ο ίδιος.

Από την άλλη, για τον 32χρονο πιλότο, περιγράφει ότι βρίσκοταν στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού και καλούσε σε βοήθεια. Ανέφερε πως«…τα χέρια του ήταν δεμένα μεταξύ τους με σπάγκο μπροστά στο σώμα του. Επίσης με σπάγκο ήταν δεμένα και τα δύο του πόδια και τέλος με σπάγκο ήταν δεμένα μεταξύ τους τα πόδια του με τα χέρια του και ήταν σε εμβρυακή στάση. Ακόμη του στο λαιμό του ήταν πολύ σφιχτά δεμένη κολλητική ταινία καφέ χρώματος η οποία συνεχίζεται στο στόμα και στα μάτια του άντρα. Ενώ η κολλητική ταινία στο λαιμό του άντρα ήταν σφιχτά δεμένη στο σώμα και τα μάτια ήταν πιο χαλαρά δεμένη…» περιγράφει ο αστυνομικός, προσθέτοντας ότι όταν τον έλυσαν τους είπε το σενάριο περί ληστείας, και πως κάποια στιγμή έχασε τις αισθήσεις του. Όταν συνελήφθηκε όπως περιέγραψε ο αστυνομικός τους είπε ότι κατάφερε να καλέσει από το κινητό το οποίο βρισκόταν στο κομοδίνο όπου φορτιζόταν, χρησιμοποιώντας την μύτη του.

Ο Χρ. Βαρδίκος όπως περιγράφει και στην κατάθεση του ήταν εκείνος που ασχολήθηκε με τη μικρή Λύδια. «…Πήρα το μωρό στα χέρια μου, το σκέπασα με μια κουβέρτα που πήρα από την κούνια του, η οποία βρισκόταν δεξιά από το κρεβάτι και κατέβηκα στο ισόγειο. Άνοιξα την κεντρική είσοδο του σπιτιού, την πόρτα ασφαλείας που σας είπα πριν και βγήκα έξω από το σπίτι. Νομίζω πως η πόρτα του σπιτιού ήταν ξεκλείδωτη και πως απλά κατέβασα το χερούλι για να βγω αλλά δεν το θυμάμαι καλά γιατί εκείνη τη στιγμή είχα μεγάλη ένταση. Μετά από λίγο έξω από το σπίτι βγήκαν και οι συνάδελφοι μου μαζί με τον άντρα που βρέθηκε δεμένος» αναφέρει στην κατάθεση του.